Webb 1.0 Webb 2.0
Irriterande självframhävande vd:ar hoppar av högskolan för att följa sina drömmar om dotcom-rikedom. Samma vd:ar, nu sju år äldre, hoppar av webb 1.0-verksamheten.
En vän är någon som gärna hjälper till när du är i knipa. En vän är någon som tillbringar minst 30 sekunder på din Myspace-sida.
Teknik för att namnge företag:
Sätt ett ".com" efter
vardagliga ord (Furniture.com, Pets.com,
ReupholsterFurniture-
hurtbyPets.com).
Teknik för att namnge företag: Lägg till ett "er"-suffix, rensa bort vokaler, eller både och (Revver, Twitter, Eurekster, Flickr, Zoomr, VwlRplcr).
Knowledge management-mjukvara försöker förgäves få anställda att dela information och lära sig tillsammans. Företagswikis försöker samma sak, med skrattretande resultat.
Narcissistiska chefer håller koll på hur många träffar deras nya pm får på företagets intranät. Narcissistiska chefer håller koll på hur många nedladdningar deras poddsändningar får.
Mirakulös plattformsoberoende kod som kraschar webbläsare heter Java. Mirakulös plattformsoberoende kod som kraschar webbläsare heter Ajax
Wall Street-analytiker blåser upp diffusa företag med hype och varmluft. Bloggmoguler blåser upp diffusa företag med hype och varmluft.
Stormedias ärkefiende: MP3-tjänsten Napster. Stormedias ärkefiende: Videosajten Youtube.
Det finns bara en webbläsare: Netscape. Det finns många webbläsare, men de flesta sajter fungerar bara med en av dem, och det är aldrig den du använder.
Konsten att förbättra sitt rykte går ut på att vara snäll mot andra, uppnå saker och idka välgörenhet. Konsten att förbättra sitt rykte går ut på att redigera sin Wikipedia-text.
Förkortningen som de vetande använder för att visa att de har koll: DHTML. Förkortningen som de vetande använder för att visa att de har koll: RSS.
Riskkapitalister stöder nya företag med förhoppningen om att tjäna pengar på annonser. Entreprenörer föraktar riskkapitalister och hoppas tjäna pengar på annonser.
Stort läskigt företag: Microsoft. Stort läskigt företag: Google.
PR-muta: Gratis budväska. PR-muta: Gratis widget.
Rea på kontorsstolar när företag går i konkurs. Mamma och pappa får tillbaka sitt gästrum när företag går i konkurs.

Text: CIO UK
Läs mer: