Många leverantörer erbjuder verktyg för att skapa interna sociala nätverk på företaget. Men att köpa en sådan lösning betyder ofta pengar i sjön – inte för att det inte är ett bra sätt att kommunicera, men för att användarna struntar i dem.

Istället föredrar anställda att meddela sig över kommersiella versioner som Facebook – något som arbetsgivarna ofta vill undvika eftersom de inte vill att företagsinformation florerar där.

- När människor använder Facebook för både affärer och privat kommunikation blir det problematiskt. Mer företagsinformation har sipprat ut på kommersiella sociala nätverk än företagen vill, säger Oliver Young, analytiker på Forrester.

Färsk forskning visar att implementering av företags interna sociala nätverk går långsamt – medan det är mer fart i nätverk för att kommunicera med kunderna.

Enligt Forrester kommer amerikanska företag med fler än 1000 anställda att lägga 110 miljoner dollar på externa sociala nätverk under 2008, men bara omkring 60 miljoner på interna nätverk.