Maria Kolli, CIO Euromaint*
Vem skulle du helst anställa idag om du fick välja och vraka?

– Framför allt skulle jag vilja öka vår projektledar- och affärskomptens, så att vi kan stärka vårt affärsfokus.

*) Maria Kolli har bytt jobb sedan intervjun gjordes och är idag IT-chef på Westinghouse Electric.

Skulle du vilja se någon helt ny roll?
– Ja, en affärsutvecklingsroll, med fokus på att förstå krav från verksamheten helt ur dess perspektiv. Någon som kan bidra till att driva bolagets affärer framåt med hjälp av IT-relaterade lösningar som är innovativa, samt förklara och sälja in dem till verksamheten – så att verksamheten vågar ta nyheten med sig in i affärerna. En assistent till CIO skulle man kunna säga!

Hur ser ditt drömteam ut – den perfekta IT-avdelningen?
– Den består av drivande IT-kompetenser som ser lösningar ur ett affärsperspektiv men som också förstår och kan utveckla IT-relaterade tjänster mot verksamheterna, som verksamheterna inte kan motstå!

Roland Persson, CIO Sydved
Vilken kompetens skulle du helst vilja anställa?
– Jag skulle anställa fler systemutvecklare med verksamhetskompetens. Och någon som kan fokusera på utveckling, analys och införande av rutiner, ­inklusive omvärldsbevakning.

Hur ser ditt drömteam ut?

– Fem systemutvecklare, tre systemerare/programmerare, en driftstekniker, en nätverks/servertekniker, två systemadministratörer, en processutvecklare och ... 0,75 top dog! Jag.


Dag Lanerfeldt, CIO Sida
Hur ser ditt drömteam ut?
– Idag är vi 28 personer – 17 tekniker, fem IT-projektledare, en användbarhetsgranskare, en som jobbar med avtal och inköp, en systemutvecklare och två IT-arkitekter. I mitt drömteam skulle jag lägga ut driften och behålla fem IT-projektledare och verksamhetsutvecklare, två IT-arkitekter, en verksamhetsarkitekt, två kravfångare, två IT-controller, en informatör, två som jobbar med avtal och två förvaltningsansvariga.