I databasen finns data om jobbsökares namn, användarnamn, lösenord, e-postadresser, telefonnummer och ”en del demografiska” data. Enligt Monster fanns inga socialförsäkringsnummer eller inkomstuppgifter i databasen.

På frågan om några personuppgifter från användare i Sverige kan ha kommit på avvägar svarar Stefan Rizvi, skandinavisk marknadschef för Monster att det vill företaget inte svara på. Dels för att en utredning pågår, dels för att det skulle kunna vara ett hot mot företagets system.

Monster, som skyltar med ”Trust-e” märkning på sajten, har valt att inte gå ut med varningar till ala användare. Varningen på webbplatsen är bättre eftersom e-post direkt till användarna kan bjuda in till framtida phishing-attacker från bedragare, resonerar Monster.

I varningen på webbplatsen skriver Monster att användarna snart kan uppmanas att byta sina lösenord när de loggar in. Däremot ska de aldrig svara på ett mail som ber dem att skicka in sina nuvarande lösenord eller som ber dem att ladda ner någon form av programvara.

För två år sedan drabbades Monster av ett liknande dataintrång. Den gången stals uppgifter om 1,3 miloner jobbsökare. Enligt Stefan Rizvi finns fortfarande inga bevis för att några av de uppgifter som stals den gången använts för brott.

Källa: Security Focus

Klicka här för Monsters varning till användarna

Läs även:
Största dataläckan hittills

Kryptering av data blir obligatoriskt i Nevada

Verizon: Nio av tio dataläckor hade stoppats enkelt

Identitetsstölder efter dataläcka på sjukhus