Enligt Zdnet använder oppositionsgrupperna dels enkla verktyg för överbelastningsattacker. Dels olika skript som laddar om Iframe-delar av webbsidor och ett effektivare PHP-skript för överbelastningsattackerna.

Bland annat säger sig oppositionen ha stört ut Kayhannews.ir, Irna.ir och Presstv.ir

Irna.ir är nere när detta skrivs, de andra två svarar. President Ahmadinejads egen blogg, andra politikers och höga religiösa ledares webbplatser , myndigheter och nyhetssajter uppges också vara under attack.

Kampanjen verkar vara samordnad via Twitter. Enligt vissa rapporter i media ska Twitter vara blockerat i Iran. Men det ser ut att fungera, gissningsvis genom öppna proxyservrar som oppositionen har tillgång till.

Den iranska staten har även börjat störa ut den satellit som BBC använder för att sända nyheter till mellanöstern.

Professor Walter Mebane
i Michigan har publicerat en statisisk analys av de valdata som är kända från Iran. Han har inga direkta bevis för valfusk men pekar på att misstänkt många avvikelser från förväntade normallägen skett till den sittande regeringens fördel. Bland annat har han räknat på de valdistrikt som haft störst uppsving i antal röster jämfört med valet 2005.

Hans teori är att många i de valdistrikten förmodligen valde att bojkotta det förra valet. I de flesta fall finns en motsvarande ökning i personer som röstat mot den sittande regimen och president Ahmadinejad. I de fall där det inte stämmer är avvikelserna till Ahmadinejads fördel. The Atlantic har sammanfattat Mebanes statistiska analys av valet.

Klicka här för sammanfattningen av Mebanes analys.

Läs även:
Teknik 360 - Fula metoder från kalla kriget återanvänds

TechWorld - Slutchattat för ”fienden”

Computer Sweden - Iran förnekar att det blockerat Facebook