Två av tre företag som har blandad Mac/pc-miljö kommer att skaffa fler Macar i år, enligt Enterprise Desktop Alliance (EDA), som enkä­terat 322 administratörer av sådana miljöer. Det är en minskning från motsvarande studie förra året, när 74 procent sade sig planera att köpa in mer Macar, men det är fortfarande en pil som pekar uppåt.

Önskemål från användarna, produktivitetsaspekter och mindre support är tre krafter som driver upp andelen Apple-datorer. Somliga uppger att deras användare efterlyser Mac efter­som de redan har Iphone.

När allt fler Macar tar sig in på företagen får it-avdelningarna nya utmaningar att bita i. Stöte­stenarna är, i fallande ordning, säkerhet, fildelning mellan Mac och pc, klientad­mini­stration, AD, applikationskompatibilitet, att hålla konfigurationen enhetlig, och helpdesk.

Men företagen blir allt bättre på Macsupport, säger Frank Cabri på Centrify, en leverantör av administrationsverktyg. I EDA:s studie uppger 60 procent att de redan har en enhetlig support för både Mac och pc.
– En del företag har fattat att de redan har de verktyg som behövs, säger Cabri.

IDG News