Rapporteringsstrukturer kanske låter som en mycket tråkig del av it-styrningen. Vart och hur CIO:n rapporterar är dock en ständigt återkommande fråga, och det är även en viktig statusindikator för CIO:n. Jag tycker mig se tysta små uppskattande nickningar varje gång jag sitter med ett gäng CIO:er där någon av dem nämner att de rapporterar rakt till vd. Det är nästan som att man ser detta som en indikator på att detta sannerligen är ett bolag med rätt syn på vad it är och spelar för roll.

Personligen har jag alltid varit aningen skeptisk mot mantrat att CIO ska rapportera till vd – att detta skulle vara ett hygienkrav för korrekt it-styrning och en garanti för åtminstone att man förstår vikten av it. Det glädjer mig därmed särskilt mycket att se att samma tvivel och skepsis nu börjar sprida sig även inom analytikerkåren. I en ny rapport från Gartner ser jag att man nu har börjat fundera på när man egentligen ska rapportera till vd. Givet att 38 procent av de större bolagens CIO:er 2010 gjorde just det, rapporterade till vd.

Gartner lyfter här fram förutsättningar som ”om bolaget är
informationsintensivt” och ”när framtida affärsstrategier ses över” med mera – och det slår mig att detta är ungefär lika värdefull input som att ge en checklista om under vilka förutsättningar man ska borsta tänderna innan man går och lägger sig. Min forskarnäsa anar ett under­liggande antagande.

Vilka bolag agerar inte under dessa förutsättningar, finner jag mig själv undra? Vilket bolag uppfyller inte åtminstone några av de förutsättningar som Gartner radar upp? När jag gör en snabb genomgång av de bolag som jag har en aningen djupare insikt i så finner jag att inte en enda av deras CIO:er bör rapportera någon annanstans än till vd. Och detta går aningen diametralt emot min egen uppfattning.

Det jag skulle vilja se är en nykter och professionell (gärna både och …) syn på vad det innebär att ha en rapporteringsgång där CIO rapporterar till vd. Jag skulle vilja att man finner andra argument än att det är bra för karriären, att det kan ge ökad status etcetera.

Jag vill också gärna se att vi slutar blanda ihop strävan efter acceptans av it med hur vi ska styra it inom bolaget, eftersom det slaget redan är över – och gissa hur det gick? Ni vann. Jakten på den heliga Graal i form av direktrapportering till vd bör ses som mer nöje än nytta.