Har du någonsin funderat på vilka it-kunskaper som för tillfället väcker intresse hos rekryterarna? Den amerikanska tekikkarriärsajten Dice.com håller koll på de termer som är mest populära hos arbetsgivarna och när nya färdigheter börjar dyka upp i sökordssökningar med större frekvens.

- Nya trender visar sig ofta först i sökningar i cv-databaser eftersom att 80 procent av arbetsgivarna söker där innan de annonserar ut jobb. Det ger oss en glimt av de trender som dyker upp, säger Alice Hill, vd på Dice.com. Sajten har djupdykt i sin cv-databas

Dice.com har i sin databas identifierat fem områden som är av växande intresse. Mest intressant just nu är Irise, en simuleringsplattform för affärssystem. På fjärde plats kommer COTS, Commercial Off The Shelf software. Arbetssökande som har utvecklat program för en tillverkare av just kommersiella program kanske inte tanker på att ange just COTS i sin cv, men enligt Dice.com är det alltså ett av de hetaste sökorden just nu. De tre övriga på topp-fem-listan är Crystal SDK, Peoplesoft Security och Netapp.

Irise återfinns inte bara på topplistan över områden där intresset ökar, begreppet finns också i på totallistan över sökta kompetenser. Den listan ser ut såhär:

1. Java(alternativt Java-utvecklare eller J2EE=
2. .Net(eller .Net-utvecklare)
3. Affärsanalytiker
4. Sharepoint (eller Sharepoint-utvecklare)
5. Projektledare
6. Oracle
7. DBA
8. C#
9. QA(eller quality assurance)
10. Irise
11. PHP

- Att vara medveten om de tekniska färdigheter rekryterare söker kan hjälpa arbetssökande att finjustera sin meritförteckning, säger Alice Hill.

Arbetssökande fokuserar ofta på att söka efter utannonserade jobb utan att inse att det handlar om en tvåvägskommunikation: potentiella arbetsgivare söker också personal, ibland utan att ens annonsera ut jobben. De hittar ofta sina kandidater i cv-databaser.

- Det räcker inte att ha en bra cv och söka jobb. Du måste också säkerställa att din cv har rätt sökord så att potentiella arbetsgivare hittar dig när de gör sökningar, säger Alice Hill.

Sökmotoroptimering är också viktigt för rekryterare, i synnerhet som konkurrensen om nyckelpersoner är hård.

- De med bäst färdigheter hittar förmodligen sökande snabbare. Och för de som söker jobb gäller att ju mer de optimerat sina meritförteckningar, desto större är sannoliktheten att de kommer att upptäckas. Tävlingen pågår från två håll, säger Alice Hill.

CIO.com