Du var tidigare CIO på Bring Citymail. Varför går du nu tillbaka till CIO-rollen?
– Det är Apoteket som lockar med sitt fantastiska varumärke – trovärdig och omtänksam. Att få vara med om den resan som branschen befinner sig i nu är once-in-lifetime. Ett liv i hälsa, som vår vision lyder, med it som turbo.

Vad har du lärt dig som vd?
– Det är väldigt nyttigt och utvecklande att växla mellan leverantörs- och beställarsidan. Det är något jag kan rekommendera varenda CIO som känner att hon eller han harvar alltför mycket i befintliga hjulspår, och det är också något som vi också tydligt ser när vi följer jobbrörelserna i CIO-kåren.

– Jag anser att vd-rollen och CIO-rollen är väldigt lika. Som CIO arbetar jag med interna kunder primärt, med de externa kunderna som slutkund. Skillnaden är det direkta intäktsansvaret som vd har och styrelsearbetet.

– Det jag främst tar med mig från vd-jobbet är resultatfokuset, ett ännu finare kontaktnät, och leading-edge information om var vi befinner oss när det gäller den snabba teknikutvecklingen.

– Jag tar också med mig en hel del som jag lärt av kunderna – bland annat hur de jobbar med sina it-leverantörer.

– I mitt tidigare cio-jobb på Bring Citymail satt jag i styrelsen för it-specialisten Cypoint. Det var väldigt nyttigt att ha ett ben på varje sida. Jag hoppas att jag återigen så småningom får möjligheten att gå in i en styrelse på leverantörssidan när jag är tillräckligt varm i kläderna i det nya jobbet. Det är win-win för båda parter, att ha med kundsidan i styrelsen, och för kundsidan att vara mitt i it-branschflödet.

Är du en annorlunda CIO nu jämfört med tidigare?
– Absolut. Nu är jag CIO på level tio, minst. Jag har utvecklats och mognat och har fått nya perspektiv på CIO-rollen.

Vilka utmaningar ser du att Apoteket har?
– Den stora utmaningen är att över tiden och i konkurrens behålla och förbättra kundernas förtroende för Apoteket och Apotekets varumärke.

– Från it-håll handlar det om att vara med och säkerställa en kostnadeffektiv it-plattform, som möjliggör vidareutveckling av affären och verksamheten, samtidigt som det säkerställer effektivare processer och rätt kostnadskostym givet Apotekets nya roll och nya marknadsandel.

– In i den spännande transformationen och leveranserna hoppas jag kunna bidra in med massor av glädje, energi och nya perspektiv, och att bygga vidare på allt det goda som finns och är gjort och ta det tillsammans med teamet vidare till nästa nivå.