Enligt en undersökning från Forrester Research sjunker intresset för surfplattor med Windows 8. Enligt analysföretaget ville närmare hälften av amerikanska konsumenter ha en sådan platta under första halvåret i år. Nu är siffran nästan halverad.

Microsoft kommer in sent på marknaden med Windows 8 och kommer att ligga långt efter konkurrenterna Apple och Google, som har hunnit förfina och anpassa sina respektive operativsystem för den snabbföränderliga pekplatte-marknaden, skriver Forresters JP Gownder i ett blogginlägg.

Men Microsoft har ändå bättre chanser att lyckas på marknaden jämfört med leverantörer av Android-plattor, menar Forrester Research. WIndows 8 fungerar bättre tillsammans med pc-datorer, men kommer trots det troligen att få det svårt att hinna ikapp Apples Ipad.

Men Forrester skriver inte helt av Microsofts möjlighet att bliframgångsrika med Windows 8-plattor. Analysföretaget konstaterar att de trots allt har en överväldigande dominans när det gäller operativsystem i persondatorer. Och två av de största pc-leverantörerna, HP och Dell har redan gjort klart att de kommer att lansera pekplattor med WIndows 8.

IDG News