Hur tror ni att framtiden ser ut?
D: Tekniken kommer att utvecklas, arbete och skola blir ännu mer datorbaserat, men användningen på fritiden kommer nog att minska då det till slut blir för mycket.

Känner ni någonsin för att ­logga ut helt?
D: Det tror jag de flesta gör väldigt ofta. Men det är svårt att rulla på vardagen utan internet. Det bästa sättet att logga ut helt är att resa bort. Men man får ändå lite panik när man inte haft kontakt på länge.

F: Ibland kan man komma på sig själv med att ha suttit hela eftermiddagen vid datorn. Man kommer på hur mycket tid man missar genom att bläddra runt på Facebook. Man borde tänka på att inte fastna för ofta framför datorn, för det är mer av ett beroende än man tror. Men att ta bort ett konto är att gå till överdrift, känner jag. Jag vill ha koll på vad som händer mina vänner och utan Facebook kan jag inte det. Det är som att om man inte är med i
Facebook finns man inte riktigt, man försvinner på något sätt.

Sida 3 / 3

Innehållsförteckning

Fakta

Filippa Gillström
Ålder ... 17 år
Bor ... Nykvarn
Gör ... Går andra året på medielinjen på Thomasgymnasiet i Strängnäs
Familj ... Storasyster, lillasyster, föräldrar
Fritid ... Sova, hänga, äta
Framtidsplaner ... ”Aldrig högskolan – så fort man får chansen att inte gå i skolan är det klart man tar den!”

Denicé Gustafson
Ålder ... 17 år
Bor ... Nykvarn
Gör ... Går andra året på medielinjen på Thomasgymnasiet i Strängnäs
Familj ... Storebror och föräldrar
Fritid ... Tränar dans och konståkning, umgås med vänner
Framtidsplaner ... ”Inte läsa på högskola! Aldrig!”

Så använder vi it i skolan ... Eftersom vi går en medielinje inriktad på rörlig bild använder vi it mycket mer än de flesta studerande. Men även i de vanliga ämnena hjälper it oss att få fram information, lyckas med arbeten etcetera. Vi lämnar in arbeten, får arbeten och uppgifter via en webbplattform kallad Fronter. Där får vi all nödvändig information från skolan och lärare. Närvaro, scheman, övrig information från lärare, mejl, kontakt. Allt dras ihop till ett.