robotofronten, R:et i SMART, kan man tycka att det inte händer så mycket. Dammsugare och gräsklippare omvälver inget, självstyrande bilar må vara mer braskande men är väl heller inga robotar i klassisk mening, och industrirobotar är ju bara programmerade automater. Robotar i humanoid form som kan göra något vettigt och är ekonomiskt försvarbara ser ut att dröja. Men självstyrande bilar är ett nog så omvälvande exempel på nästa bokstav i SMART, T som i tänkande maskiner.

Inom tio år, spår Gartner, kommer det att finnas områden i städer på jorden där bara självstyrande bilar är tillåtna – tillsammans med fotgängare, då. Datorer kör bättre bil än människor, men när olyckan väl är framme kommer det att bli mycket knivigare att reda ut.

Steve Prentice tar ett exempel. Två personer rusar ut i gatan framför en självstyrande bil. Den måste väja men kan bara undvika en av dem – den andra förolyckas.

Varför?

Hade det varit en människa som kört bilen hade man accepterat att det var en olyckshändelse, att föraren inte hann reagera, och så vidare. Men man vet att datorn hinner reagera. Man kan dessutom ta reda på exakt varför den valde att väja som den gjorde, varför det blev den ena och inte den andra som fick sätta livet till. Men hur ska datorn göra ett sådant val?

Nå, tänkande maskiner är mycket mer än självstyrande bilar. Konstgjord intelligens har inte direkt tagit världen med storm, men nu håller it på att bli smartare än vi tidigare trott var möjligt. Hårdvaruutveckling är bara en liten del av förklaringen. När hårdvaran ingår i större och större nätverk med fler och fler noder, programmeras med nya algoritmer (mönsterigenkänning, språkbehandling, betydelse- och sammanhangstolkning), har big data att dra nytta av och får input från människo – då visar forskning att dator och människa tillsammans blir smartare än någon av dem var för sig.

* * *

I en sådan här utveckling gäller det för företag att ständigt förnya sig. Det klassiska exemplet är väl IBM, som först stöpte om sig från stordatorföretag till pc-företag, sedan till it-konsulter och nu håller på att stöpa om sig till affärsanalytiker.

Det räcker nämligen inte att stöpa om sig en gång, så är det klart. Det handlar om ständig förändring. Steve Prentice visar ett kretslopp från reinvent till regenerate till reconnect och så varvet runt till reinvent igen, och så vidare. Uppfinna nya digitaliserade produkter och tjänster (reinvent), bygga nya affärer runt de digitaliserade erbjudandena (regenerate) och så återkoppla till kunderna i digitala kanaler (reconnect).

Prentices charmiga exempel är en it-stödd tandborste. Den påminner honom om att borsta tänderna och mäter hur mycket han gör det. Han som konsument får bara lite ”digitala ögonblick”. Men om den också skickar data till hans tandläkare, då har man en affärsmodell. Och om man bygger en plattform för alla möjliga hälsodata som kan samlas in av framtida (nutida?) sensorer, matvanor, motion – och sådana data kan konsolideras och analyseras – då kan man förutspå vårdbehov inte bara för Prentice själv utan för befolkningen i olika områden och investera i sjukhus och vårdcentraler därefter. Och då har man påverkat hela samhället, med utgångspunkt i en digital tandborste.

För det är plattformsbyggarna som är vinnarna. ”Herraväldet går till dem som definierar och kontrollerar nya molnbaserade plattformar.” De som är tekniskt ledande i en utvecklingsvåg blir ofta ersätta av helt nya ledare i nästa våg, men plattformsbyggarna har bättre chanser.

Gartners handlingsplan för CIO:n

Steven Prentice lämnar oss med några råd till CIO:n.

Den här veckan ska du:

  • Sätta ihop ett tvärfunktionellt team som ska titta på möjligheterna att digitalisera alla era produkter och tjänste.
  • Fixa ett möte med sälj och marknad för att koordinera er användning av digitala kanaler.

Inom 90 dagar:
  • Ta fram en roadmap för digitalisering över hela verksamheten, i prioordning, och börja äska pengar
  • Se över vad du behöver för bemanning och kompetens för detta, och fixa det.

Inom ett år:
  • Var med och revidera er affärsstrategi, med företagets förändrade roll framöver och differentiering i den digitala framtiden i åtanke.

Dessutom: Om du är en early adopter, och har anställda med fysiskt eller kognitivt krävande arbete, eller med höga nivåer av risk och stress ska du inom ett år:

  • Börja augmentera. Idag kan man göra det med bärbar (wearable) teknik istället för inopererad. Börja mäta individuell prestation med sensorer och förbättra den genom att trycka ut information till individen, hjälpa sinnena på traven med it, eller ge fysiskt stöd med maskiner (exoskelett?).
  • Börja mäta och förbättra prestation även på teamnivå med hjälp av de senaste rönen från beteendevetenskap och hjärnforskning.

Och inom tre år:

  • Tänk över de etiska och lagliga aspekterna av att anställa folk som har valt att ”uppgradera sig själva” – och av att låta bli.

Gartners boktips för dig som vill läsa mer:
 

Natural Born Cyborgs: Minds, Technologies and the Future of Human Intelligence av Andy Clark
Supersizing the Mind: Embodiment, Action, and Cognitive Extension av Andy Clark

Radical Evolution: The Promise and Peril of Enhancing Our Minds, Our Bodies – and What It Means to Be Human av Joel Garreau
Citizen Cyborg: Why Democratic Societies Must Respond To The Redesigned Human Of The Future av James Hughes