Den 15 december ordnar CIO Sweden galan CIO Awards för tionde året i rad, på Berns i Stockholm. Vi utser Årets CIO, Årets projekt och Årets hållbara projekt.

Nomineringen har varit öppen under vår och sommar, men nu har vår oberoende jury enats om vilka fem projekt som går till final i kategorin Årets hållbara projekt.

De fem projekten är:

Malmö Stad: Malvin

Malvin är ett slags ”internt Blocket” för Malmö Stad – en molnbaserad förmedlingstjänst där stadens förvaltningar kan förmedla möbler, böcker, hjälpmedel och annan utrustning mellan sig. Ett viktigt verktyg i Malmö Stads strävan efter att bli mer miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar. Malvin har påvisat mätbara resultat och påverkat Malmöbons förhållningssätt till hur resurser används.

Hertz & Sunfleet: Wallenstam Drive

Privarpersoner ska inte längre behöva äga någon bil – en ny plattform ska göra det lätt att hitta alternativa transportmedel, men framför allt ge tillgång till en bil när behovet uppstår. Wallenstam Drive är ett pilotprojekt från biluthyraren Hertz, för boende eller arbetande i Wallenstambyggnader i fem områden i Göteborg.

DD Innovation: Dr Maombi Project

Sköterskor på vårdcentraler runt om i Tanzania får rådgivning av läkare i storstäderna – via en app framtagen och lanserad av KTH-forskare.

Naturskyddsföreningen: Grön guide

Naturskyddsföreningens Gröna guide är en tipsbank på webben och i form av mobilapp, med goda råd om hur användaren kan bidra till ett hållbart samhälle. Har idag över 145 000 användare.

E.on: 100Koll

En paketlösning med en app, en smartplugg och ett optiskt öga gör E.ons privatkunder uppmärksamma på hur mycket energi de gör av med, och hjälper dem reglera sin förbrukning. I snitt sjunker elförbrukningen hos en ansluten familj med tre procent.

CIO Awards 2014

CIO Awards arrangeras av CIO Sweden i samarbete med Accenture i december varje år sedan 2005. Vinnarna utses av en oberoende jury med allt från styrelseproffs, vd:ar och CIO:er till experter och forskare.

Årets huvudpartner för CIO Awards är Tata Consultancy Services och stödjande partner Sungard Availiability Services.

Läs mer om CIO Awards här.