Vad har du gjort under de tre veckor du varit på Avanza?
 - Det har handlat väldigt mycket om att sätta mig in i bolaget, förstå vart vi är på väg, sätta mig in i ledningsgruppen och träffa människor ute i verksamheten och affären. Det har varit en hel del att stå i men lyckligtvis är det lätt på Avanza eftersom det är en väldigt kommunikativ organisation.

Vad var det som lockade med jobbet på Avanza?
 - Jag har följt Avanzas utveckling i periferin och jag har alltid tyckt att det var ett väldigt intressant bolag, dessutom kändes det kul att kunna använda mig av den erfarenhet jag samlat in under så många år och sätta den i en kontext.

Vilka erfarenheter är det?
- För mig har det alltid varit viktigt att fortsätta kompentensutveckla mig, testa nya utmaningar och försätta mig i nya situationer för att växa. När jag började studera 1994 valde jag att kombinera it och ekonomi. Det var inte så vanligt på den tiden men det visade sig vara en lyckoträff, med tanke på det som sedan hände med bank och finans.

- Efter studierna rekryterades jag till gamla OM där man arbetade med att sälja programvara till globala börser och clearing-hus. Jag kom in i produktledningen och jobbade med funktionalitet och design-studier för kraven som de här globala börserna ställde på ett system som vi sålde.

- Efter många år inom mjukvarubranschen för finans, först för gamla OMX och sedan inom Nasdaq OMX, kände jag därför att jag ville jag testa något nytt. Jag tyckte att det saknades en viktig del i mitt kompetenspussel och det var erfarenhet från mottagarsidan. Jag lämnade ofta över mjukvara i en driftsituation men jag kände att jag hade dålig kunskap om hur kunder och kollegor på mottagarsidan upplever en överlämning och de utmaningar de ställdes inför.

- 2010 bytte jag bransch och började jobba på RSA Scandinavia, en utvecklingskoncernen som äger 12 försäkringsbolag i Norden. Då fick jag också en helt ny roll. Jag blev driftchef för den nordiska verksamheten, något som också innebar att jag för första gången arbetade i en nordisk organisation.

- Efter fyra år där upplevde jag att jag hade en bra plattform kompetensmässigt. Jag började fundera på att söka en annan typ av jobb, kanske ett CIO-jobb. Ungefär samtidigt blev jag tillfrågad om att delta i några olika rekryteringsprocesser, bland annat Avanza.

Hur känns det att ta över efter Ronnie Bodinger som ju varit med och byggt upp Avanza?
- Jag har en otrolig respekt för Avanzas historia, även den it-mässiga historien. Ronnie har gjort en väldigt imponerande resa och han har fattat många viktiga beslut som bidragit till att Avanza befinner sig där man är idag. Samtidigt är min uppgift nu att titta framåt och jobba med den ledningsgrupp som finns här för att utveckla Avanzas affär inför den explosionsartade framtid vi ser framför oss.

Vad planerar du att göra på Avanza framöver?
 - Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen med att leverera kostnadseffektiva lösningar till våra kunder. Det handlar mycket om enkelhet och om kundupplevelsen i den mobila världen. Mobilt är ju något som exploderat under senare tid, om 25 procent gick in på banken på mobila enheter förra sommaren, så är det 50 procent nästa sommar och 75 procent sommaren efter det. Det förändrar ju världsbilden rätt ordentligt och det är något som alla banker måste förhålla sig till

- Vår förhoppning är att vi ska kunna fortsätta med den otroliga expansionstakt och kundtillströmning vi haft. Det är min uppgift att tillsammans med mitt team och ledningsgruppen se till att vi klarar av det här på ett lika bra sätt som vi gjort historiskt.