Sitevision: ”fokus på innehåll istället för tunga projekt”

Sitevision-vd:n Anders Korsvall skräder inte orden. Ingen rival är lika användarvänlig och har lika nöjda kunder.

Vad erbjuder ni?

– Med Sitevision kan användare enkelt skapa och vidareutveckla avancerade sajter. Vi bygger på öppna standarder och erbjuder sociala intranät. Med Sitevision Cloud kan vi lova i princip obegränsade prestanda.

 Varför ska man anlita just er?

– För att utveckla en webbplats eller ett intranät med avancerad funktionalitet, utan att lägga stora pengar på specialanpassningar eller programmering. Använd färdiga moduler eller våra öppna api:er.

Vilka är kunderna?

– Nästan varannan kommun, och vi växer starkt i privat sektor. Många har höga säkerhetskrav – Scania, Skatteverket, SBAB ...

Vad säger ni om konkurrenterna?

– Ingen har samma användarvänlighet och kundnöjdhet som vi, enligt flera oberoende undersökningar. Projekt med konkurrerande cms tar i princip alltid längre tid och blir dyrare, både vid införande och på sikt.

Vad erbjuder ni som Episerver inte gör?
– Ett snabbt och flexibelt verktyg med fokus på innehåll och design istället för långa, tekniktunga projekt.

Vilka trender ser du på marknaden?

– Många vill presentera olika innehåll beroende på vem besökaren är. Allt fler efterfrågar sociala intranät där medarbetarna kan samarbeta, nätverka och hantera dokument.

Vad måste ni bli bättre på?

– Vi vill hjälpa ännu fler att möta trenden. Snart kommer nästa generation av Sitevision med funktioner för testning, individanpassning och ett nytt redaktörsgränssnitt!

Episerver: ”Vi är klara marknads-
ledare i sverige”

Produktchefen Peter Sunna lyfter fram att Episerver har byggt marknadens främsta ekosystem med partners och specialister.

Vad erbjuder ni?

– Episerver 7 Cms hjälper organisationer med komplexa behov att jobba med innehåll och skapa enhetliga upplevelser i realtid. Plattformen erbjuder ett snabbt och enkelt gränssnitt som stödjer alla kanaler och valfritt antal språk.

Varför ska man välja just er?

– Med vår plattform som grund har vi byggt marknadens främsta ekosystem med partners och specialister. Tillsammans kan vi erbjuda starka lösningar för alla branscher och verksamheter – från intranät till digital marknadsföring och e-handel.

Vilka är kunderna?

– Vi har fler än 5 000 kunder i världen. Tyngdpunkten ligger på medelstora och stora företag och offentliga verksamheter. I Sverige har vi en total marknadsandel på 46 procent, enligt WSA.

Vad erbjuder ni som Sitevision inte gör?

– Vi lyfter gärna fram vårt ekosystem med över 700 partners och 20 000 utvecklare. I Episervervärlden finns en enorm kompetens som tillför värde till lösningar med vår plattform.

Vilka trender ser du på marknaden? 

– Digitala upplevelser blir en del av kärn­verksamheten, såväl för en myndighet som ska ge service till medborgarna som för ett e-handelsföretag. Vårt erbjudande återspeglar den här utvecklingen.

Vad måste ni bli bättre på?

– Att jobba ännu närmre våra kunder för att kunna utveckla lösningar för framtidens digitala ledare!