Hur fick ni den här idén?
– Vi var trötta på hur det digitala jobblandskapet såg ut. Alla jobbsajter var i princip likadana och man var alltid tvungen att ansöka om ett jobb med cv och ett personligt brev. Vi ville skapa en enklare lösning genom att ta bort cv som ju egentligen är en kvarleva från hur man sökte jobb offline som har hängt med online. Att ansöka digitalt med cv är inte effektivt eftersom det inte är automatiserat, man måste fortfarande läsa av cv manuellt och det gör att man inte kan tolka data på ett så effektivt sätt som man skulle kunna. 
Uptrails skapareGänget bakom Uptrail.

Men är det ändå inte hyfsat relevant med en cv?
– Vi ersätter ju cv med något annat, nämligen en interaktiv screeningprocess där man ska svara på frågor. Jag skulle nog vilja säga att det gör det mer effektivt och träffsäkert. Idag skriver rekryterare en jobbannons som egentligen är en kravställning, och sedan får rekryteraren enligt den traditionella metoden in ett cv och då måste han eller hon sitta och läsa det. Men det är inte säkert att den information som rekryteraren behöver finns med i cv och då kanske man ändå måste ringa upp kandidaten, något som tar tid och energi. I vårt fall ställer rekryteraren direkt de frågor som är viktigast för just den här tjänsten och då har rekryteraren chans att rika in sig på det som är viktigt redan från början. Man kan se det som om intervjun börjar direkt i annonsformatet och det gör att handläggningstiden kortast ner.

Det låter som en ganska enkel idé, vad finns det för andra tjänster av den här typen?
– Jag har inte hittat något annat bolag som gör det som vi gör. Jag tror att vi ligger helt rätt i tiden när man tänker på att mobil gått om desk top. Man kan också märka att saker håller på att förändras på den här marknaden, framförallt i USA. Monster och andra tjänster som var jättestora förut har tappat marknadsandelar till bland andra Indeed, vars tjänst går ut på att man laddar ner en app och sedan får man mejla jobb till sig själv, skriva en ansökan och skicka in sin cv.

– Tittar man på vårt format så ser vi redan nu ett ökat antal ansökningar via mobilen. Tanken är att man ska kunna söka jobbet oavsett om man sitter på bussen eller är ute på en promenad och det ska gå på under 30 sekunder.

Hur har intresset för er tjänst sett ut?
 – Det har varit stort och det är superkul! Vi började med ett fåtal bolag och ett par tjänster och nu efter två och en halv månad får vi nästan ett nytt kundsamtal om dagen från folk som hört om oss via någon kollega eller släkting. Vi är ju som många andra en fattig start up som är egenfinansierade så vi har inte kunnat göra så mycket marknadsföring men vi har inriktat oss mot ett fåtal bolag som vi tycker ligger i framkant, Spotify, iZettle, bolag inom teknikbranschen som har en målgrupp som består av utvecklare och it–personer som är väldigt mottagliga för nya, digitala kanaler.

Vad ska ni göra härnäst?
 – Vi försöker återinvestera allt vi tjänar i att göra produkten så bra som möjligt. Vi tar in jättemycket feedback från våra kunder, det är jätteviktigt för att vi ska kunna realisera det här. Det är väldigt kul att så många jobbsökare har nämnt vår tjänst på Twitter och Facebook. Under de kommande två månaderna kommer vi göra en massa nya produktsläpp. Vi expanderar och siktar på att få in mer jobb i Göteborg och Malmö, eftersom det är något som våra klienter efterfrågar. Vi kommer också att bredda jobben, som från början var mest it–jobb.

– Målet är att skapa en tjänst som inte fungerar som alla andra och som är den bästa jobbtjänsten i Sverige.