Att rekryteringen är viktig håller Umut Alp, CTO på Truecaller, med om.

– Alla som jobbar på en startup måste vara bra rekryterare. Det värsta som kan hända i början är felrekryteringar. När de saknas resurser måste medarbetarna vara kreativa och själva komma med idéer och lösningar. Startupmiljön är krävande. Om du har rätt kompetens och personlighet kan det vara en fantastisk resa, men det är inte för alla., säger han.

umut alp
Umut Alp.

– Jag har varit väldigt noggrann och valt erfarna projektledare. De har varit till stor hjälp för att bygga en kultur där nyanställda snabbt integreras och där alla jobbar tätt tillsammans. Idag tycker jag att vi har fått till en bra arbetsstruktur men om vi fortsätter växa måste vi kanske omstrukturera igen.

Läs mer: CIO, CTO eller CDO? Digitaliseringen ruskar om it-titlarna i toppen

Umut Alp har varit på företaget sedan starten för fem år sedan. Han börjat jobba för företaget på frilansbasis. Fem år senare är han Truecallers CTO och när han blickar tillbaka säger han att det är en roll som förändrats för varje år som gått.

– För min del har de här fem åren varit som att jobba på fem olika företag. Truecaller har gått från noll till 150 miljoner användare och utvecklingsteamet har vuxit till 60 personer.

Ungefär hälften av utvecklingsteamet jobbar med frontend och en tredjedel jobbar med backend.

– På backendsidan har vi typiska mobilapplikationer, på andra håll använder vi andra verktyg men egentligen tycker jag att det är mer intressant att prata om de principer vi arbetar efter än de system och verktyg vi använder, säger Umut Alp som tycker att grundprincipen som alla på företaget arbetar efter är att det ska vara så enkelt som möjligt – och mätbart.

– Det är något vi inkorporerat i kulturen, om du inte mäter kan du inte förbättra. Idag vet vi hur våra system fungerar och hur folk använder våra applikationer. Vi kan spåra allting och se vad som fungerar och vad som inte gör det. Det gör att vi kan röra oss snabbt, ligga i framkant och vara öppna för att vi hela tiden förändras.

För att klara av den snabba förändringstakten är det viktigt att man har en stabil teknisk grund att stå på. Samtidigt måste man vara noggrann med att följa upp allt man gör.

– Så länge man gör det är det inte riskfyllt att genomföra förändringar.

– Jag ägnar mig allt mer åt att bygga relationer med investerare, leverantörer, utvecklingsteam. På en start up är även CTO-rollen en väldigt social funktion. Man måste vara optimistisk och bra på att prata om företagets vision och motivera medarbetare och intressenter. Om man låter sig nedslås blir det bara värre, en viktig del av mitt jobb är att inbringa hopp i människor.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Izettle är en tjänst som möjliggöra mobila betalningar. Företaget grundades 2010 av Magnus Nilsson och Jacob de Geer. Idag är de cirka 60 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Izettle har "hundratusentals" användare över hela världen.

Truecaller är en tjänst som visar information om vem som ringt. Företaget har 150 anställda och 150 miljoner användare globalt.