Fyra myndigheter stod nominerade, men Post- och Telestyrelsen (PTS) utsågs idag till Sveriges allra modernaste myndighet.

Juryns motivering lyder som följer:

Läs också: Fyra till final. På tisdag avgörs vem som är Sveriges modernaste myndighet 2015

”Här vågar man ompröva det invanda och lever innovationer i vardagen. Misstag leder till lärande och utveckling. Man har en strukturerad process för omvärldsbevakning som löper hela året, inga hyllvärmarrapporter eller oanvända strategier accepteras”.

”För att råda bot på komplexa uppdrag och omvärldsrelationer införde man en guide för legala vägval. Det blir lättare att göra rätt och tar bort friktion. Det finns en stor tilltro till medarbetarnas förmåga och kapacitet, kombinerat med ett strukturerat arbete för att utveckla den statliga kompetensen.”

myndighet
Michael Berggren, utvecklare, och Charlotte Örnlid, it-chef, på Post- och telestyrelsen.

PTS generaldirektör Göran Marby skriver i ett pressmeddelande att han har sina anställda att tacka för utmärkelsen.

Läs också: Myndigheterna har inte koll på lagen

– Det är medarbetarna som gör oss till Sveriges modernaste myndighet. Vi arbetar inom ett område i ständig utveckling där det finns stora möjligheter och utmaningar. Våra kompetenta medarbetare arbetar ständigt och engagerat med frågor som effektivitet, förnyelse, innovation och hållbar utveckling, skriver han.

De tre andra myndigheter som var nominerade till årets pris var Konsumentverket, Jordbruksverket och Statens geotekniska institut.

En längre intervju med vinnaren hittar du här.

Fakta

Priset har delats ut sedan 2009 och Sveriges modernaste myndighet utses i år av en jury bestående av Leif Callenholm (Vinnova), Magnus Enzell (Näringsdepartementet), Lena Emanuelsson (Saco-S), Britta Lejon (ST), Njal Roomans (PWC), Maria Ågren (Naturvårdsverket) och Henrik Edman (Kvalitetsmässan).