Underhåll, effektivitet och agilitet inför förändring är bra skäl att byta ut legacysystem innan det är för sent. Men det finns ett incitament som kan vara ännu starkare.

– Att hitta folk som kan jobba med gamla system blir svårare för varje dag som går, säger Michael Macrie, CIO på jordbrukskooperaivet Land O’Lakes.

Läs mer: Kravet – ”inför Cobol i undervisningen”

– Babyboomgenerationen börjar gå i pen­sion, och att hitta ung personal som vill lägga tid och kraft på legacysystem är extremt svårt. Så ser verkligheten ut. Ändå finns det massor av företag som behöver den här arbetskraften. Det här glappet kommer att vara ett problem under överskådlig framtid, säger han.

Och det oroar CIO:er på stora, väletablerade företag.

– Många it-avdelnin­gar är tickande bomber demografiskt. De kommer att ha kvar sin gamla teknik när personalen som kan den är borta, säger Matt Bishop, CIO-konsultchef på KPMG.

– Så det kan vara mångas smala lycka att det seglar upp affärsskäl för att byta ut systemen.

Svårigheten att hitta rätt folk på arbetsmarknaden är i sig en bidragande orsak för många att byta ut gamla system mot molntjänster, säger Stephen Andriole, professor i affärsteknik på Villanova University.

– När jag var CTO förut på Cigna så hade vi 3 000 anställda på it-avdelningen. Lycka till att hitta 3 000 kompetenta it-proffs idag. Det finns något oundvikligt kring övergången till molnet, säger han.

När jag var CTO på Cigna hade vi 3,000 it-anställda. Lycka till att hitta 3,000 kompetenta it-proffs idag

Men om du går över till molnet och slipper problemen med att hitta folk till dina interna system – vad händer då med den ”legacypersonal” du trots allt har? Vad händer då?

– Det här var den fråga som var svårast för mig, säger Brian Flynn, global CIO på Crawford & Company.

– Det viktigaste är att vara ärlig och ta svåra samtal i god tid. Folk är inte idioter, om du byter ut it-system förstår de vad det kan betyda.

På Crawford & Company har Flynn och andra chefer på it-sidan haft de här samtalen ett tag nu, en och en eller i små grupper.

– Samtalen utgår från vad vi vill uppnå med förändringen. Och sedan frågar vi, vill du jobba kvar i företaget med den här nya it-miljön?

Brian Flynn omskolar alla som svarar ja. Men många säger nej.

– Det är en del som inte gillar det nya. ”Jag stannar så länge jag behövs”, säger de. ”Säg till i förväg så jag kan planera.”

Läs mer: Fritidsresors resa bort från stordatorn

I sådana fall kan det bli aktuellt med bonus­incitament för att de anställda inte ska säga upp sig allt för fort.

Personal med gammal och ovanlig kompetens kan trots allt ha det ganska lätt att hitta nya jobb.

– Det finns tillräckligt mycket gammal it där ute, kompetensen är fortfarande efterfrågad. Och utbudet är så litet att om du kan de här systemen kan du tjäna rätt bra, säger Brian Flynn.

Dessutom, lägger han till: ”Om du kan de här systemen har du nog inte så långt kvar till pension.”

Läs mer: En CIO med teknikskuld är inte fri