Knut-Eirik Storsul

Norrmannen Knut-Eirik Storsul har utsetts till ny vd och koncernchef för systemleverantören Aptic. Han kommer närmast från en roll som global it-chef och vice vd på inkasso- och kredithanteraren Lindorff.

Hur kom det sig att du fick det här jobbet?

– Bank och finans genomgår en omfattande förändring i samband med digitaliseringen av produkter, tjänster och kanaler. Jag är bekant med automatisering, big data och flera andra delar av digitaliseringen, och jag tyckte att Aptic var ett intressant företag som är bra positionerat inför digitaliseringen av den finansiella värdekedjan inom olika näringar. Det ska bli väldigt spännande att bygga vidare på det de har gjort hittills.

Vilka erfarenheter tar du med dig från ditt tidigare jobb som CIO?

– CIO-jobbet har gett mig en kombination av olika egenskaper och kompetenser som jag tar med mig till min nya roll på Aptic. Jag har erfarenhet av förändringsledning och produktutveckling, och jag har en förståelse för tekniken och marknaden, både nationellt och internationellt. Det tar jag med mig tillsammans med min passion för förändring, teknik och internationell kunskap!

Knut-Eirik Storsul har även suttit i Telenors ledningsgrupp och varit vd för Aker Business Solutions.

Läs mer: Carl-Magnus Månssons väg från CIO till vd
Läs mer: CIO till vd – fem som tagit steget
Läs mer: CIO:ernas drömjobb – om de inte var CIO:er​
Läs mer: Så blir vd ditt nästa karriärkliv​
Läs mer: Diagrammet som visar varför du är CIO och inte vd​