Många appar på telefonen använder vi bara någon enstaka gång. Men en del kan vi inte leva utan. CIO.com har frågat fyra it-chefer om deras favoritappar. 

Brad Schick, CTO, Skytap

1. Slack. 

Slack har tagit kontoren med storm, och på molnleverantören Skytap är den defacto-standard för meddelanden. Brad Schick säger dock att det finns det några ”envisa” användare som envisas med att skicka sms.

2. LinkedIn

Linkedin har blivit en stor del av jobbet för Brad Schick. Men det satt långt inne.

– Som teknikmänniska tog det mig väldigt lång tid att förstå att det faktiskt är människor och relationer som får jorden att snurra runt, säger han.

3. Evernote

Schick använder Evernote på laptopen för att ta anteckningar. Sedan har han dem tillgängliga på telefonen via Evernote-appen.

4. Clash of Clans

Du vet aldrig när du blir sittande på ett möte som drar ut på tiden och egentligen inte berör dig, säger han, och där kommer det populära spelet Clash of Clans in.

Läs också: Byod går från it-problem till managementproblem

Dave Wagner, CTO, Opsdatastore

1. Skype

För Dave Wagner på it-företaget Opsdatastore är det Skype som gäller för att kommunicera med it-folk.

– Jag upprätthåller globala relationer med ett antal arkitekter, evangelister och visionärer som jag har mött över åren. Många av dem var tidiga Skype-användare, precis som jag, och de föredrar än idag Skype istället för mer ”sociala” sätt att meddela sig, säger han.

2. Opsdatastore console

Det är kanske ingen överraskning att Dave Wagner använder appen för Opsdatastores egen tjänst. Det är en app för dataanalys, som körs på Tableau, som han använder för att hålla koll på interna system och applikationer.

3. Linkedin

Wagner använder Linkedin för att hålla reda på tekniker och hitta nya förmågor. Han uppskattar att det är mindre brus på Linkedin är i andra sociala media.

4. Chess.com

Brad Schick på Skytap är inte den enda som har med ett spel på listan. Dave Wagner listar Chess.com.

– Den här appen är en katalysator för kreativt problemlösande i arbetslivet. Och utmärkt när du har ”nertid” men ändå vill träna dina mentala muskler, säger han.

Brian Sprang, CIO, Quest Federal Credit Union

1. Keeper

CIO Brian Sprang och hans kollegor på Quest Federal Credit Union använder Keeper för att hantera lösenord. Han använder den förQuests olika portaler för säker surf, och för att skapa och lagra starka lösenord.

2. Facebook Pages Manager

Facebook Pages Manager är en app Brian Sprang använder varje dag. Arbete med teknisk marknadsföring ingår i jobbet, och med Pages manager håller han koll på kampanjer i sociala media.

3 Deliveries

En unik app där Brian Sprang snabbt kan kolla orderstatus på varor han beställt och spåra paket som är på väg till honom.

4. Tweetboot

Det finns många appar för den som vill hålla koll på Twitter. Brian Sprang föredrar Tweetbot. Den har kraftfulla synkfunktioner, säger han, som ser till att han inte missar de senaste inläggen och flödena.

5. Classdojo

Privat använder Sprang Classdojo för att kommunicera med sina barns lärare. Här får han också feedback på hur barnen beter sig och presterar i plugget.

Läs också: CIO, CTO eller CDO? Digitaliseringen ruskar om it-titlarna i toppen

Danny Miller, System-CISO, Texas A&M University

1. Syncplicity

Danny Miller på Texas A&M University kör med Syncplicity istället för Dropbox, Box eller någon annan av konkurrenterna. Den har enklare användargränssnitt och bra funktioner för så kallad ”geofencing”, säger han, det vill säga att begränsa funktionalitet till ett geografiskt område med hjälp av gps.

2. Lastpass

Lösenordshanterare är något som behövs på alla nivåer inom it – det skriver nog de flesta it-chefer under på.

– Lastpass är fortfarande lite klumpigt i mobilen, men det är det bästa som finns för att hantera lösenord och åtkomst till olika plattformar där du behöver solid säkerhet, säger Danny Miller.

3. Duo

Miller använder Duo för flerfaktorsautentisering på webben.

– Den funkar så bra att jag håller på och rullar ut den till utvecklingsteam som jobbar med nästa generations affärslösningar, där de testar applikationer med skarpa data, säger han.

4. Arlo

Privat använder Miller Netgears säkerhetsappen Arlo för att hålla ett öga på huset när han inte är hemma. Den funkar med hans övervakningskameror både inne och utomhus.