Flowserve: It gör grovjobbet åt IoT-funktionen

Precis som på Haemonetics är det produktutvecklingsteamet som har lett IoT-satsningen på pump- och ventiljätten Flowserve. Men projektet hade inte kommit långt utan cio:n som engagerad andrepilot.

Det säger Eric van Gemeren, som är FoU-chef på Flowserve. Under hans ledning använder Flow­serve PTC:s utvecklingsplattform Thingworx och analyssystem för att ge sina produkter nya konkurrensfördelar, främst vad gäller förebyggande underhåll för att undvika nedtid. Kunderna är i processindustrin, fabriker som aldrig får stå stilla.

Eric van Gemerens FoU-avdelning arbetar med externt fokus och leder arbetet med IoT-produkter och kringtjänster, men cio:n och it-avdelningen gör ett viktigt arbete bakom kulisserna – mappar infrastruktur och integrerar olika teknikstöd.

– De här produkterna kräver en hel del standard-it och kompetens som vi produktingenjörer vanligtvis inte har, säger Eric van Gemeren.

– Cio:n är vår partner i det här, särskilt när det ska implementeras.

Samarbetet har resulterat i helt nya möjligheter att övervaka Flowserves maskiner. Visserligen har även Flowserve samlat in maskindata i åratal, men det har inte gått att göra mycket med dem. I fabrikerna fanns inte nog med datakraft för analys. Data var inlåsta i slutna system. För kunderna var det som att drunkna i ett datahav.

– Om du har tusentals kontrollpunkter i en fabrik, och du får veta att temperaturen har överskridit ett gränsvärde på en visst enskilt ställe, vad betyder det då, och är det viktigt?

Läs också: Efter år av snack – nu börjar internet of things bli business för konsultbolagen

– Våra kunder fick slåss mot skuggor och rycka ut på varje larm. När servicetekniker åkte dit för att felsöka hittade de inget fel i ungefär 50 procent av fallen.

Med sin nya IoT-analys har Flowserve kunnat sänka underhållskostnaderna drastiskt. Dels kan de nu på teknisk väg felsöka och ställa diagnos på distans i stor utsträckning, dels kan systemen förutsäga problem.

Dessutom har insikter från data sparat pengar åt kunderna och effektiviserat genom att man kunnat optimera energiförbrukningen i fabrikerna, berättar Eric van Gemeren.

– Våra insikter hjälper kunderna att köra sina fabriker längre med färre avbrott. Eftersom vi levererar sann dataanalys nu, så behöver de inte längre slåss mot skuggor.

Dessutom har IoT-arbetet blivit en win-win vad gäller samarbetet mellan it och FoU.

– Vi lär it-avdelningen skillnaden mellan att rulla ut teknik internt på företaget och att kommersialisera teknik, säger Eric van Gemeren.

– Vi bidrar med struktur och disciplin och processer kring det, och it bidrar med know-how och tekniskt grundarbete.