Det roligaste med att vara cio är att leda, att jobba med människor, organisationsutveckling – se hur bolaget växer – och det dagliga arbetet. En bra cio ska vara väldigt lyhörd, ha tekniken som ett stort intresse, ha affären som ett stort intresse – och ha orgaisationen som ett väldigt stort intresse.

Det säger Camilla Dorvall om sitt jobb som cio på Collector Bank, där hon har byggt it-avdelningen från 5 personer till 110. Nästa år ska den bli ännu större.

Hon är nominerad till vårt pris Årets CIO, och har gått hela vägen till finalen. De övriga finalisterna är Johnny Bröms på Max Hamburgerrestauranger; Kari Finnskog på Västtrafik; Jan Lindmark på Axfood och Martin Thell på Scandic Hotels.

Fakta

CIO Awards arrangeras av IDG:s CIO Sweden i samarbete med Accenture i december varje år sedan 2005. Förutom Årets CIO utser vi Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury bestående av CIO:er, styrelseproffs, forskare och experter. Årets CIO 2015 blev Mats Hultin, SAAB AB.

CIO Awards 2016 går av stapeln på Berns Salonger i Stockholm den 19 december. Läs mer här!