– En bra cio har förmågan att både prata affärens språk och ha en dialog med it och it-tekniker – kunna vara bryggan mellan affären och it. Det roligaste är att vara med och utveckla affären med den teknik som kommer, och vara med och påverka.

Det säger Kari Finnskog om sitt jobb som cio på Västtrafik, där hon tagit it-organisationen från en brokig samling olika avdelningar till en av de största och mest betydelsefulla enheterna.

Hon är nominerad till vårt pris Årets CIO, och har gått hela vägen till finalen. De övriga finalisterna är Johnny Bröms på Max Hamburgerrestauranger; Camilla Dorvall på Collector bank; Jan Lindmark på Axfood och Martin Thell på Scandic Hotels.

Fakta

CIO Awards arrangeras av IDG:s CIO Sweden i samarbete med Accenture i december varje år sedan 2005. Förutom Årets CIO utser vi Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury bestående av CIO:er, styrelseproffs, forskare och experter. Årets CIO 2015 blev Mats Hultin, SAAB AB.

CIO Awards 2016 går av stapeln på Berns Salonger i Stockholm den 19 december. Läs mer här!