– Det roligaste med att vara cio är – allt. Förändringen i vardagen, där ingen dag är den andra lik. Att få jobba med långsiktiga och kortsiktiga strategier, få vara med i utvecklingen av ett bolag som går bra och tar nya marknader, och få vara en del av att leverera det resultatet.

Det säger Johnny Bröms om sitt jobb som cio på snabbmatskedjan Max, där han växt it från en stödfunktion med 1 anställd till en försäljningsdrivande funktion med 8 anställda och 9 konsulter.

Han är nominerad till vårt pris Årets CIO, och har gått hela vägen till finalen. De övriga finalisterna är Camilla Dorvall på Collector bank; Kari Finnskog på Västtrafik; Jan Lindmark på Axfood och Martin Thell på Scandic Hotels.

Fakta

CIO Awards arrangeras av IDG:s CIO Sweden i samarbete med Accenture i december varje år sedan 2005. Förutom Årets CIO utser vi Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury bestående av CIO:er, styrelseproffs, forskare och experter. Årets CIO 2015 blev Mats Hultin, SAAB AB.

CIO Awards 2016 går av stapeln på Berns Salonger i Stockholm den 19 december. Läs mer här!