Chris Dancy tycker till om ...

Privatlivet: ”Bara väldigt rika människor kommer att ha råd att vara anonyma. Jag känner inte någon som kan leva utan internet en enda dag. Internet är som ett laglöst land som vi alla bor i, och kapitalismen får det att rulla på.”

Individ och grupp: ”Vi tänker inte längre som en grupp. Det har blivit för enkelt att stärka sina egna idéer med hjälp av it. Du blir inte ensam utan andra människor – du blir ensam när du inte får nya idéer av människor som tycker annorlunda än du.”

Millenniegenerationen: ”Det är uppfriskande att prata med unga människor, för de säger att de inte orkar längre. De gillar inte tekniken. Jag tror att när den generationen får sina första barn, och när de barnen börjar på gymnasiet, 
så får vi se en återgång.”

Digitala amish: ”Amishfolket hatar inte tekniken – de säger bara att de har fått nog. De har plogen och gaslyktorna, och de syr sina egna kläder. Vi kommer att få se en andlig rörelse, från milleniegenerationen och framåt, som blir digitala amish.”

Donald Trump: ”Han är en hashtag som har fått eget liv. Folk tror på Donald trump för att hans idéer är tren­diga – inte tren­diga som i mode, utan trendiga som i algo­ritmiskt trendande innehåll och engagemang på internet.”


Den 19 april talar Chris Dancy på Cloud Confessions på nyöppnade At Six i Stockholm.

Cloud Confessions på At Six

At Six är ett konsthotell på Brunkebergstorg som ingår i satsningen ”Urban Escape”. Cloud Confessions arrangeras där av Computer Sweden och CIO Sweden. Platser kvar – anmäl dig här!