– Det är roligt, jag tror inte det finns något företag inom bank och finans som har så hög andel kvinnor i ledande position som vi, säger Camilla Dorvall som är CIO på Collector Bank.

Av nio personer i ledningen på Collector, där Camilla själv ingår, är bara tre män. Det är ingen uttalad strategi, mer av en slump – men ändå inte riktigt, om vi får tro Camilla Dorvall.

Säkert spelar det in att Collectors grundare, styrelseordförande och före detta vd, superentreprenören Lena Apler, brinner för att lyfta kvinnor. Både på Collector och i sin nuvarande roll som affärsängel har hon gjort sig känd för att rekrytera kvinnor och satsa på kvinnliga entreprenörer och projekt.

Hon är också själv en viktig förebild: flera gånger har hon utsetts till Sveriges mest betydelsefulla affärskvinna.

– Hon är verkligen en person som vill satsa på och lyfta kvinnor, och det genomsyrar förstås hela bolaget, konstaterar Camilla Dorvall.

Collector jobbar också med något som skulle kunna tolkas som ett kvinnligt tilltal vad gäller form, färg och bildspråk. Och man gör vissa aktiva val i hur man profilerar sig, och i valet av aktiviteter att sponsra. Allt från damtennisveckan i Båstad till ett nätverk för kvinnliga entreprenörer i tredje världen är satsningar som stöttas av Collector.

Läs också: AMF lämnade stordatorn och sänkte kostnaderna med 300 miljoner

På it-sidan ser det trots allt sämre ut. Av 140 it-anställda är bara 25 kvinnor, och i it-ledningsgruppen är det också männen som dominerar. Bara Camilla Dorvall och en projektledare är kvinnor.

Hur gör man för att locka tjejer till it?

– Jag har självklart tankar kring detta. Jag tycker det är kul att lyfta tjejer och jag anstränger mig när vi rekryterar, men det är fortfarande mest män som söker och vi kvoterar inte. Ytterst går vi på kompetens och erfarenhet.

Att öka andelen kvinnor, liksom allt mångfaldsarbete, är ett långsiktigt projekt, där det handlar om att synas och nå ut och visa att Collector har något att erbjuda de sökande.

– Vi ser exempelvis till att vara med på event och arbetsmarknadsdagar, och att alltid lyfta fram tjejer. Och när vi har utvecklardagar och konferenser vill vi att tjejerna tar plats på scen. Tjejer drar tjejer. Om tjejer ser att det jobbar duktiga tjejer hos oss blir det lättare för dem att identifiera sig, och då blir det fler som söker. Om vi lyfter våra tjejer på ett bra sätt kommer fler tjejer att söka sig hit.

Läs också: 12 tankeställare för dig som vill göra ditt företag datadrivet

Sedan en tid tillbaka finns ett nätverk för tjejerna på Collectors it-avdelning, för stöd, erfarenhetsutbyte och pepp. De träffas över en frukost en gång i månaden.

– Vi har en öppen dialog och allt som sägs i nätverket stannar där. Det är väldigt givande, säger Camilla Dorvall.

Är behovet stort?

– Ja och nej. Tyvärr får man säga att det behövs. Jag var lite skeptisk i början när tjejerna kom till mig och sade att de ville dra igång ett nätverk – var det något problem jag hade missat? Nå, det var det egentligen inte, men de kände ändå att de ville ha ett forum för att dela erfarenheter och stötta varandra. Ytterst är vi alla individer, men det är ju så att det kan bli en lite grabbig jargong på en så stor it-avdelning med så stor andel killar. Tjejerna är fortfarande lite mer tillbakadragna och de kan behöva hjälp med att synas, höras och ta för sig.

Vad är din roll i nätverket?

– Jag är med som bollplank, stöd och coach. Jag har ju viktig roll som förebild, som kvinnlig cio.

Har killarna några synpunkter på detta?

– Absolut inte, de tycker också att det är bra.

Ser du någon skillnad idag mot tidigare?

– Ja, det tycker jag. Även om det har gått alldeles för långsamt. När jag gick på högskolan var jag ensam tjej på systemvetenskap – så är det inte idag, det är fler som pluggar it. Tjejerna är fortfarande en minoritet, men jag hoppas att de ska bli fler. Roligt är att det börjar bli lite fler som intresserar sig för att koda. Tidigare har det inte varit så populärt bland tjejer, de har hellre jobbat med ux eller design, men nu tycker jag mig se att fler börjar intressera sig även för programmering. Det är ett litet trendbrott.