Stockholms stads it-direktör Ann Hellenius har fått ännu en fjäder i hatten.

På onsdagen röstades hon fram till ”Executive of the Year” i Sverige vid eventet 600 Minutes Executive IT som arrangeras av Management Events. ”Hon är en it-superstar och en äkta ledare” löd en av motiveringarna.

– Det är väldigt roligt och hedrande att vinna detta fina pris, framförallt för att jag blev framröstad av kollegorna i branschen. Ännu roligare är att jag upplever att utvecklingen i Stockholms stad går framåt med hjälp av digitalisering. Vi är många som hjälps åt med att driva utvecklingen framåt, säger Ann Hellenius.

De övriga nominerade var Charlotte Svensson, cio och cdo på Bonnier News, Olle Högblom, cio på Volvo Group, Stefan Stigendal, cio på Samhall, och Catrin Ditz, cio i Uppsala kommun, vilka alla anses haft en särskilt inflytelserik roll i sin bransch det senaste året enligt nomineringskomitten.

Läs också: Kari Finnskog, Västtrafik, är Årets cio 2016

Ann Hellenius tar över stafettpinnen från Max hamburgerrestaurangers cio Johnny Bröms, som fick priset i fjol.

Det är inte första gånger Ann Hellenius prisas. I maj i fjol tog hon emot den internationella utmärkelsen ”European CIO of the Year” som delades ut i Luxemburg, på digitaliseringskonferensen ICT Spring, inför en internationell publik på 5 500 personer. ”Jag tänker att priset är till alla medarbetare som gör ett fantastiskt jobb med att digitalisera vår stad, och att jag fått symbolisera den utvecklingen”, sade hon då.