Executive Partner och Vice president är Klas Bendriks nya titel och ansvarsområdet är Norden. Första dagen på det nya jobbet blev den 1 april.

– Det känns jättebra. Det ska bli väldigt roligt att dra nytta av alla de erfarenheter jag har med mig från tidigare uppdrag, både från linjeroller - och som konsult. Av hur man driver it- och digitaliseringsprojekt och får förändring att ske, säger han.

Vad kan dina cio-kollegor förvänta sig av dig som Gartner-rådgivare?

– Styrkan med Gartner är kombinationen av tung research och rådgivning baserad på erfarenheter från verkligheten. Där har jag något att erbjuda. Vad man ska tänka på som cio och hur det fungerar att driva it-frågor i en koncernledning, till exempel. Att få chans att förmedla det och ge råd, det ska bli kul.

Läs också: Klas Bendrik lämnar Volvo Cars – men ersättaren är knappast någon nyburgare

Klas Bendrik lämnar Volvo Cars helt i och med att Q1 tar slut och börjar på Gartner i och med Q2. Han kommer att jobba i Sverige, framför allt Stockholm, och Danmark och i viss mån resten av Europa.

– Till en början bor jag kvar i Göteborg, sedan får vi se vad som händer.

Klas Bendrik har tidigare jobbat på Assa Abloy och Mölnlycke Healthcare och på konsultbolaget Accenture. Han utsågs till Årets CIO 2014 vid CIO Awards.
Som tidigare meddelats ersätts han på Volvo Cars av Silicon Valley-veteranen Atif Ratiq, som närmast kommer från McDonalds. Han får titeln cdo och tar plats i Volvos ledningsgrupp.