Stefan Schildt tillträder den 15 augusti som it-direktör för Stockholms läns landsting. Han kommer närmast från en tjänst som biträdande it-direktör i Stockholms stad, där han i många år haft en central roll i arbetet med stadens digitali­sering. Han har haft en drivande roll i det digitala förändringsarbetet och ett stort ansvar för digital styrning och strategi på övergripande nivå.

På landstinget kommer han att ingå i ledningsgruppen och rapportera till landstingsdirektör Malin Frenning.

– Stockholms läns landsting står inför en av Sveriges största digitala reformer, för att vi ska kunna arbeta effektivare och möta stockholmarnas förväntningar på en enklare, friskare och tryggare vardag. Jag är glad och stolt över att Stefan Schildt kommer att axla rollen som ledare för det omfattande digitala förändringsarbetet, säger Malin Frenning.


Johan Rudén

Johan Rudén tillträder den 1 augusti it-chefsposten i Folksamgruppen. Han kommer närmast från en roll som globalt verksamhetsansvarig för delar av värdepappersmarknaden på Nasdaq.

Johan Rudén börjar på Folksam redan den 1 maj som senior advisor och går parallellt med nuvarande it-chefen Gunnar Fröderberg fram till den 1 augusti.

– Jag ser fram emot det nya arbetet och tycker att det ska bli väldigt spännande. Folksam är Sveriges största försäkringsbolag, och ägs av sina kunder. De ska känna att vi tillsammans gör allt för att skapa en kostnadseffektiv drift genom att driva digitalisering och produktutveckling framåt, säger Johan.


Håkan Klarin

Håkan Klarin är ny it-direktör på Kriminalvården i Norrköping. Han kommer närmast från vd-posten på Lead, en företagsinkubator vid Linköpings universitet. Dessförinnan var han CTO i Region Östergötland och innan dess CIO för Landstinget i Öster­götland.