Benjamin Ernryd är ny cio på Frösunda omsorg, med plats i ledningsgruppen. Han kommer närmast från en liknande tjänst på Parks and Resort Scandinavia, som driver bland annat Gröna Lund och Kolmårdens djurpark.

– Utöver digitaliserings- och utvecklingsresan som jag nu fått förmånen att vara med att leda och driva, så är samordning något som kommer att bli en av de viktigaste uppgifterna för framtidens cio, säger Benjamin Ernryd.

Benjamin Ernryd
Foto: Anna Rut HöglundBenjamin Ernryd.

– I en koncern av Frösunda omsorgs storlek kan man dra nytta av mångfalden av verksamheter och jag ser också att jag som cio kan agera samordnare mellan verksamheternas olika initiativ för att på det sättet driva företaget framåt.

Frösunda omsorgs vd Susanne Sidén tycker det är viktigt att it får plats i företagets ledning.

– Det här blir nytt i och med att Benjamin kommer på plats, säger Susanne Sidén. Även om vi främst arbetar med människor spelar de bakomliggande systemen en allt större roll, och det är därför viktigt att cio får den position som en plats i ledningsgruppen betyder.

Vem som tar över som cio på Parks & Resorts Scandinavia är inte klart.


Lena Tollerz Törn lämnar ÅF, går till Länsförsäkringar

Lena Tollerz Törn har rekryterats som cio till Länsförsäkringar och tillträder tjänsten senare i år. Hon är idag cio på ingenjörs- och konsultföretaget ÅF.

– Jag är mycket glad att vi har rekryterat Lena Tollerz Törn som cio. It är ett av de viktigaste verksamhetsområdena inom Länsförsäkringar och har en central roll i vår bank- och försäkringsaffär. Vi ser fram emot att Lena börjar sin tjänst senare under året, säger Johan Agerman, vd på Länsförsäkringar.

Lena Tollerz Törn
Foto: Martin StenmarkLena Tollerz Törn.

– Jag ser fram emot att börja på Länsförsäkringar som har en bred och kundnära verksamhet där it är en djupt integrerad del av erbjudandet, säger Lena Tollerz Törn. Den tydliga satsningen på digitalisering, automatisering, tillgänglighet och en riktigt bra kundupplevelse gör Länsförsäkringar till en spännande arbetsplats.

Läs ocksåNu finslipas metoder för att snabbutbilda kodare

Lena Tollerz Törn kommer ingå i Länsförsäkringars ledningsgrupp.

Vem som tar över cio-tömmarna på ÅF är inte klart.


Pär Rasmusson lämnar Kronofogden, går till Samhall

Pär Rasmusson är ny cio på Samhall sedan juni månad. Han var tidigare cio på Kronofogdemyndigheten, och har tidigare varit bland annat it-chef på Riksantikvarieämbetet och it-strateg på Skatteverket.

Pär Rasmusson
Foto: Martin StenmarkPär Rasmusson.
Johan Acharius
Johan Acharius.

Läs också: Så rustar Kronofogden för GDPR

Tar över som cio på Kronofogdemyndigheten gör Johan Acharius, som varit på myndigheten sedan 2013 med titeln head of it.

Han har tidigare arbetat i över tio år på Swedbank i olika roller, samt som managementkonsult på Centigo.