Hemvändare tar över it på Södra

Cristian Brolin

Cristian Brolin är idag director, global datacenter operations governance på IGT i Italien, men går snart till ett CIO-jobb på Södra.

”Inom kort börjar jag som CIO på Södra. Ett medlemsägt företag med 50 000 skogsägare – kanske ett av de finaste vi har i vårt fantastiska land. Med en omsättning på drygt 18 miljarder, och drygt 3 500 anställda, skall jag
tillsammans med ett passionerat team hjälpa till att göra en modern processindustri ännu mer digitaliserad”, skriver han på sin blogg.


Tjörns it-chef till Orust

Göran Engblom
Göran Engblom.

Göran Engblom är ny it-chef i Orust kommun. Han har tidigare varit it-chef på B&N Nordsjöfrakt och Sea Partner AB, men kommer närmast från it-chefsposten i grannkommunen Tjörn.

Tillförordnad ny it-chef i Tjörns kommun är it-driftschefen Mattias Hogland.

Läs ocksåHan får nyckelroll på Atea – här är veckans nya chefer


Han går från Etraveli till Akademikliniken 

Daniel Gellerbrink

Daniel Gellerbrink är ny it-chef på Akademikliniken i Uppsala. Han var tidigare chef för it och business services på Etraveli, och dessförinnan it-manager på Memira.


Ny it-direktör i ICA Gruppen

Maria Lundberg
Maria Lundberg blir nästa it-direktör i ICA Gruppen.

Maria Lundberg blir ny it-direktör i ICA Gruppen vid årsskiftet, då hon tar över efter nuvarande it-direktören Yngve Nivaeus. Maria tar plats i koncernledningen ”för att ICA bättre ska kunna tillvarata möjligheterna med digitali­seringen av verksamheten och ytterligare stärka koncernsynergier inom it”. Hon kommer närmast från rollen som it-direktör på ICA Sverige, och har tidigare arbetat på Axfood och Tieto Enator.

– Digitalisering blir en allt viktigare del av ICA Gruppens verksamhet, och drivare av innovationer inom kundkommunikation, försäljning via nya kanaler och digitalisering av interna processer. Detta är ett arbete som redan pågår, och med Maria i koncernledningen är min förhoppning att vi kommer att kunna skapa ännu bättre förutsättningar för samsyn och samordning, säger ICA Gruppens vd Per Strömberg.

Organisatoriskt kommer it-funktionen att fortsätta ligga kvar som en funktion inom Finance och it-direktören rapporterar till ICA Gruppens finansdirektör, Sven Lindskog.

Vem som tar över efter Maria som it-direktör i ICA Sverige är inte klart.


Willis Watson Towers kniper Aons CIO

Tomas Ottosson

Tomas Ottosson är ny it-manager på riskrådgivaren och försäkringsförmedlaren Willis Watson Towers svenska del. Han kommer närmast från en cio-post på Aon i samma bransch, och har tidigare arbetat som konsult på Centido och Systemstrategerna och varit it-manager på Förenade Liv.


Från East Capital till Erik Penser Bank

Lars Sönnerlid

Lars Sönnerlid är ny cio på Erik Penser Bank. Han kommer närmast från cio-posten på East Capital, och har en bakgrund från Microsoft och WM-data.

Lars Sönnerlid tar plats i Erik Penser-bankens ledningsgrupp och blir firmatecknare i bolaget, rapporterar Realtid.

Läs ocksåNytt chipp fixar tvåstegsinloggning utan telefon


Tillförordnat i Nynäshamn

Sigge Lindqvist lämnar Nynäshamns kommun efter sju år som it-chef. Tillförordnad it-chef blir Per Österberg, it- och utvecklingsstrateg. Per Österberg har tidigare varit it-chef i Haninge kommun.


Mässrestaurangers it-chef till Friluftsfrämjandet

Niklas Österman

Niklas Österman är ny it-ansvarig på Friluftsfrämjandet. Han kommer närmast från it-chefsposten på Mässrestauranger, och har tidigare varit it-chef på Cedervall arkitekter och Friskis & Svettis Stockholm.