Björn Tönne

Björn Tönne är ny cio, eller director IT operations, på Klarna sedan den andra oktober. Han kommer närmast från en tjänst som delivery executive för GTS Sverige och Norge på IBM, och har en bakgrund på Tieto och Evry.


Jan Eriksson

Jan Eriksson är ny cio på Parks & Resorts Scandinavia, företaget bakom bland annat Gröna Lund och Kolmårdens djurpark. Han kommer närmast från en tjänst som it-manager på TT, och har tidigare varit it-chef på Scanpix.

Läs också: Finalisterna klara – 5 kan bli Årets cio


Nader Svärd

Tillväxtverket har den 19 september beslutat att förordna Nader Svärd som it-chef från och med den 6 november 2017. Han kommer närmast från en tjänst som it-manager på Myndigheten för tillgängliga medier, och har tidigare varit it-direktör på 20:20 Mobile.


Rikard Uddström

Rikard Uddström lånas ut från Volvo Cars till en kombinerad cio- och cdo-roll på Zenuity, ett joint venture mellan Volvo Cars och Autoliv som ska utveckla mjukvara för självkörande bilar. Han får ansvar för strategisk och digital agenda såväl som för operativ it på Zenuity.

På Volvo Cars hade han den långa titeln ”senior director, consumer and enterprise digital – service development and architecture”. Han har en bakgrund från konsultbranschen där han haft olika roller på Acando och Accenture.


Alexander Velevski

Alexander Velevski lämnar cio-jobbet på Axiell Group, som jobbar med it för bibliotek, efter två och ett halvt år för att bli iot- och mobilitets-chef på it-konsulterna Sigma.

Vem som tar över som cio på Axiell Group är inte klart.


Niklas Osslén

Niklas Osslén är ny cio på Ikea Industry sedan september månad. Han har varit på företaget sedan 2011, först som it operations manager och sedan som arkitekturchef. Dessförinnan hade han it-ledarroller på Assa Abloy.


Torbjörn Olsson

Torbjörn Olsson är head of group IT på Postnord Strålfors. Han kommer närmast från Bring, där han hade titlar som head of IT demand och It business unit manager; innan dess var han på Nordea i Danmark som IT relationship manager.

Från 1995 till 2007 var han cio på Malmö Aviation.


Stefan Gorling

Stefan Gorling lämnar cio-jobbet på teleoperatören Net1 och blir istället it-säkerhetschef på Folksam. Vem som tar över it-rodret på Net1 är inte klart.