Thomas Ekvall blir ny cio i Uppsala kommun. Han tillträder 1 juni och kommer närmast från Läkemedelsverket, där han har varit direktör för verksamhetsstöd.

– Som ny cio i Uppsala kommun ser jag fram emot att arbeta mer specialiserat med digitalisering och it som möjliggörare. En viktig fråga är vad it kan bidra med i det kommunala uppdraget, hur digitaliseringen kan bli en ledstång till våra medborgare och företag genom ökad tillgänglighet och service, säger han i ett pressmeddelande.

Thomas Ekvall har, förutom tjänsten på Läkemedelsverket, tidigare arbetat i Försvarsmakten och på Tele2, då som operativ chef för nätdriften, och på Carlsberg som global hr-chef.

– Genom Thomas Ekvalls gedigna ledaregenskaper, kunskap om förändringsarbeten och erfarenhet av komplexa, stora verksamheter får vi en cio som kan fortsätta att leda Uppsala kommuns it-utveckling och digitalisering, säger Christoffer Nilsson, chef för kommunledningskontoret och biträdande stadsdirektör.

Han efterträder Catrin Ditz, som var cio i Uppsala kommun i fyra år. Den 1 april gick hon över till en roll som programledare för Storstockholms digitala agenda.

Charlotta Ungerth går från Solna till Permobil

Charlotta Ungerth
Charlotta Ungerth.

Charlotta Ungerth, som varit cio & head of program office i Solna stad sedan 2016, tar steget över till Permobil, där hon får titeln vice president, global IT operations. Hon har tidigare haft cio-poster på Atea Sverige, Stockholms universitet och Verket för högskoleservice.

På cio-posten i Solna hittar vi idag Helen Holst, head of it i kommunen sedan april förra året. Hon har tidigare haft flera chefsroller på Postnord och arbetat på Accenture.

Läs också7 produktivitetsdödare på it-avdelningen

Daniel Meurk ny it-chef på Locum

Daniel Meurk

Daniel Meurk är ny it-chef på Locum, som förvaltar vårdfastigheter åt ägaren Stockholms läns landsting. Han har arbetat inom försvarsmakten som yrkesofficer och kommer nu närmast från en tjänst inom HCL Technologies i Göteborg och i Bangalore Indien.

– Det som gör det här jobbet extra intressant och som lockade mig till Locum är att företaget har ett högt uppsatt mål att bli en av landets bästa fastighetsförvaltare 2020. Det här kommer förstås kräva hårt arbete men Locum känns som ett spännande företag så det kommer bli en rolig resa, säger han.

Daniel Meurk har lång erfarenhet av förbättringsarbete från sina tidigare arbeten, där han haft ansvar för medarbetare i såväl New Delhi och Bangalore som i Göteborg.

– Jag är mycket nöjd med att kunna knyta Daniel till oss. Han står för ett tryggt ledarskap tillsammans med en stor erfarenhet från förbättringsprocesser både inom och utanför Sverige, säger Dan Eriksson, ekonomidirektör på Locum.

​Peter Svensson går från kriminalvård till rörteknik

Peter Svensson
Peter Svensson.

Peter Svensson är ny it-chef i Sandbäckens-koncernen, som installerar och servar rörtekniska lösningar. Han kommer närmast från tjänsten som gruppchef inom Kriminalvårdsstyrelsen it-enhet.

– Installationsbranschen är för mig en ny och spännande bransch med stora möjligheter. Rollen som it-chef är ny inom Sandbäckens och nu ser jag fram emot att, tillsammans med medarbetarna, skapa effektiva it-lösningar och hjälpmedel inför framtiden, säger Peter Svensson.

Han rapporterar till koncernchefen Mats Åström.

Läs ocksåPå besök i den indiska it-fabriken: Så tycker konsulterna om svenska kunder

Cio-vinnare i forskningsstyrelse

Klas Bendrik
Foto: Martin Stenmark

Klas Bendrik har valts in i styrelsen för RISE Research Institutes of Sweden, som beskriver sig som ”Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner”. Klas Bendrik är idag rådgivare på Gartner, men har tidigare varit cio på Assa Abloy och Volvo Car Group.

Som cio på Volvo utsågs han till Årets cio 2014 på IDG:s CIO Awards på Berns Salonger.