Christian Roth började på Telenor som trainee för tio år sedan. Sedan den 1 augusti är han cio för Telenor Sverige. Han har däremellan varit chef för företagets konsumentaffär och de senaste åren arbetat med digital transformation.

– Vi letade efter en person med bred affärskännedom, tydligt kundperspektiv och digitalisering i blodet och hittade den perfekta kandidaten inom företaget. Christian har en ideal bakgrund där han senast arbetat med den digitala transformationen av vår konsumentaffär, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

– Ett fantastiskt tillfälle för mig att fortsätta bidra till Telenors digitalisering och förändringsresa. Jag ser fram emot ett ännu tätare samarbete mellan vår it- och marknadsavdelning och de positiva effekterna det medför för våra kunder, säger Christian Roth.

Han tar över efter en period då cto Stefan Jäverbring varit tillförordnad cio.

Ekonom blir cio på datacenterföretag

Erland Berninge, Enaco
Erland Berninge, Enaco.

Erland Berninge är ny chef för it och verksamhetsutveckling på datacenterföretaget Enaco. Han är utbildad civilekonom och har 20 års erfarenhet av it-frågor från bland annat bygg- och fastighetsbranschen. Närmast kommer han från egen verksamhet inom fastighetsutveckling och förvaltning.

– Jag har redan hunnit jobba några veckor på Enaco och uppskattar att ingen dag är den andra lik, och blandningen av högt och lågt som it-chefsrollen hos Enaco innebär, säger Erland.

Läs också: Nu tar Google hjälp av en AI för att kyla sina datacenter

Nygammal cio på Assemblin

Peter Weberberger är ny cio på Assemblin, en en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Han kommer närmast från en tjänst som cio på Swep, som tillverkar värmeväxlare, men har tidigare varit it-chef på Imtech Nordic, som bytte namn till Assemblin år 2016.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Peter Weberberger till Assemblin. Hans erfarenhet och bakgrund gör honom mycket väl lämpad för uppgiften att samordna och driva it på Assemblin på ett framgångsrikt och effektivt sätt. Peter blir också en nyckelspelare i den digitaliseringsresa vi har påbörjat, säger Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin.

Peter Weberberger
Peter Weberberger, Assemblin.

Peter börjar på Assemblin den 1 oktober.

– Assemblin är ett spännande bolag med höga ambitioner, mycket kompetens och värderingar som jag delar. Jag ser fram mot uppgiften att tillsammans med mina nya it-kollegor fortsätta utveckla it-verksamheten och leverera ännu bättre och effektivare lösningar såväl internt som mot kunderna, säger Peter Weberberger.

Läs också: Hon ska föra datalagret in i framtiden

Ny cto till Addsecure

Magnus Lengdell är ny cto på Addsecure, som levererar kommunikationslösningar inom övervakade larm och IoT. Han kommer närmast från en tjänst soom global service portfolio & sales director för cloud & managed services på Giesecke+Devrient.

– Vi är mycket glada att välkomna Magnus till vår ledningsgrupp. Magnus har djupa tekniska kunskaper och molnlösningserfarenhet och är en kreativ problemlösare. Hans erfarenheter och personliga egenskaper är väldigt värdefulla för vårt företag och den strategiska resa vi för närvarande befinner oss på, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure.

Magnus Lengdell, Addsecure.
Magnus Lengdell, Addsecure.

– Jag är stolt över att vara med och driva detta framåtriktade och expansiva företag framåt. AddSecure har under många år stöttat sina kunder med säkrad kritisk kommunikation. Vägen framåt är spännande och full av möjligheter att leverera trygga och säkra premiumlösningar, säger Magnus Lengdell.

Ib Andersen, tidigare cto, kommer att ta en ny roll som Senior Advisor till ledningsgruppen.

Dessutom, under sommarmånaderna …

Bengt Blomberg
Bengt Blomberg, Pensionsmyndigheten.

… tog Bengt Blomberg över som cio på Pensionsmyndigheten efter Peder Sjölander, som gick till en cio-tjänst på Migrationsverket precis före sommaren. Bengt är utvecklare i grunden, och hade i tio år olika it-chefsroller på Skandia. Han kommer närmast från två år på CGI, där han chefat för såväl consulting services som financial services.