Bokhandelsgruppen i Sverige – Akademi­bokhandeln och Bokus – har rekryterat Anna-Lena Olsson till rollen som it-chef för att stärka sitt fokus på digital utveckling. Hon kommer närmast från innovations­byrån Ignation, som hon själv grundade.

– Jag är mycket nöjd med denna rekrytering och är övertygad om att Anna-Lena kommer att bidra positivt till vårt företag med ett starkt ledarskap, affärs­utvecklings­fokus samt teknisk och digital kompetens, säger Maria Edsman, vd för Bokhandels­gruppen.

Anna-Lena Olsson tillträdde i början av oktober och tog då även plats i lednings­gruppen.


Marie Hagerstad är ny it-chef i Skurups kommun. Tidigare har hon bland annat arbetat på Lunds universitet, Adecco och Sydskånska gymnasie­förbundet.


Mats Munkhammar
Mats Munkhammar.

Mats Munkhammar tar en cio-roll på konsultbasis på snabbmatskedjan McDonald’s i Norden.

Han kommer närmast från en cio-tjänst på Green Cargo och har tidigare haft motsvarande roller på Fazer och Ramirent.

Läs också: Nu kör Microsoft in i taxibranschen

Anders Westling
Anders Westling.

Han tar över efter Anders Westling, som blir cio på fastighets­förvaltaren Newsec Asset Management.

Anders Westling var cio på McDonald’s i tre år, och har tidigare varit CTO på Lantmännen, nordisk it-chef på Kraft Foods och västeuropeisk it-chef på Fazer, samt jobbat som managementkonsult i egen regi.


Sanna Mauritzon
Sanna Mauritzon.

Sanna Mauritzon är ny cio på gymkedjan Fitness24seven. Hon har en bakgrund som utvecklare och konsult och kommer närmast från en service manager-roll på Sogeti.


Dag Widell
Dag Widell.

Dag Widell lämnar group cio-rollen på säng- och madrass­bolaget Hilding Anders International och axlar en ny roll som cio och cdo på Wihlborgs fastigheter i Malmö. Han har tidigare varit cio på butiks­kedjan Grann­gården och på Edicom.


Lars Mantefors
Lars Mantefors.

Lars Mantefors kliver in som interims-cio på affärs­systems­specialisterna Orango, efter motsvarande sejourer på butiks­kedjorna Grann­gården och senast Sova. Han har även erfarenhet av it-chefsrollen på Skånemejerier, Atos Medical och stärkelse­bolaget Lyckeby.


Charlotte Sperling
Charlotte Sperling.

Charlotte Sperling lämnar Stora Enso efter 16 år och blir cio för samhälls­byggnads­jätten Saint-Gobains svenska verksamhet. De senaste två–tre åren på Stora Enso har hon varit chef för först ny teknik och sedan digital transformation och innovation.


Nicklas Burman
Nicklas Burman.

Nicklas Burman lämnar cio-rollen på Hector Rail för att bli it-strateg på Krono­fogden. Han har tidigare varit it-chef på Visma, Toyota Sverige och tunnel­bane­operatören MTR Stockholm.

Läs också: Toyotas it-chef är coach åt sin personal


Peter Lindén
Peter Lindén.

Peter Lindén tar över som it-chef på IVL Svenska miljö­institutet efter P-O Skough. Peter Lindén lämnar därmed Kemikalie­inspektionen efter 16 år, varav de senaste nio som it-chef.


Claes Enzell
Claes Enzell.

Claes Enzell är ny it- och digitaliserings­chef i Huddinge kommun sedan den 1 oktober. Han kommer närmast från Sollentuna kommun, där han var it-chef i sex år.

– Ett spännande, kul och utmanande jobb. Jag ser mycket fram mot att tillsammans med alla trevliga och kompetenta medarbetare samverka till att kommunen får en IT-miljö i världsklass, säger han på Linkedin.


Magnus Dellborg
Magnus Dellborg.

Magnus Dellborg är ny it-chef på förpackning­sföretaget Apak i Mölndal. Han lämnar tårt­bageriet Almondy efter sexton år som it-chef och säkerhetschef.

Läs också: Säkra system i Almondy

Erik Rosenberg
Erik Rosenberg.

Tidigare it-chefen på Apak, Erik Rosenberg, går till en roll som it-projekt-manager på bygg­material­bolaget Hultafors Group.

Erik Rosenberg var it-chef på Apac i knappt två år, och har tidigare bland annat varit IT operations group manager på Staples Connect och seniorkonsult på Acit.