Hur hanterar du en despotisk vd? Eller en begåvad men tjurskallig medarbetare? Hur hanterar man intrigerna utan att få en kniv i ryggen?

Ja, när det gäller sådant kan GoT erbjuda ett stöd när det gäller ledarskap. Inte minst handlar det om vikten av att ha goda rådgivare som får dig att undvika katastrofala beslut.

Vår amerikanska systersajt CIO.com har samlat ihop åtta värdefulla lärdomar om ledarskap från den hajpade serien.

1. Den despotiska vd:n

Joffrey Baratheon.
Joffrey Baratheon.

Bortskämd, arrogant, grinig och grym. Behandlar alla som undersåtar och njuter av att plåga dem som säger emot. Verkar samtidigt charmig utåt och backas upp av en mäktig styrelseordförande så är omöjlig att rubba.

I Game of Thrones heter han Joffrey Baratheon och är den tonårige tyrann som ärver Järntronen – och kanske skulle han inte vara helt otänkbar som vd på ett techbolag. Så hur gör man då man bortser från möjligheten att förgifta honom på hans bröllop?

De flesta skulle bara dra iväg så snabbt som möjligt konstaterar Elizabeth Becker, som rekryterar teknikproffs till en av de stora amerikanska bankerna.

– Det är allmänt känt att människor inte lämnar sina jobb utan sina dåliga chefer, säger hon.

– Och i techbranschen så kan den som inte gillar sin chef ofta få flera erbjudanden från andra företag.

Som tur är så är inte alla vd:ar med despotiska drag också narcisstiska psykopater som Joffrey enligt Bruce Craven, docent på Columbia Business School som också skrivit en bok just om ledarskap i GoT.

De flesta är snarare som Joffreys morfar Tywin Lannister – den pragmatiske envåldshärskaren som är mer intresserad av maktspelet än av att genomborra sina fiender med pilar från armborstet.

– Om det handlar om en despotisk ledare av Joffreys typ – dra där ifrån. Men om det är en despotisk ledare av Tywins typ och du kan lista ut vad han bryr sig om så kan du välja att visa honom hur han kan nå sina mål, säger Bruce Craven.

2. Den lysande rebellen

Daenerys Targaryen.
Daenerys Targaryen.

Hon är verkligen något utöver det vanliga. Inte många medborgare i Westeros skulle klara att gå oskadda från ett flammande begravningsbål med tre drakbebisar i famnen, befria folket i Slaver's Bay, vinna lojaliteten hos slavsoldaterna – de obesudlade – och ena ryttarkrigarna Dothrakis. Allt före sin 18-årsdag.

Samtidigt är Daenerys Targaryen också arrogant, envis och har svårt att ta emot råd eller kritik. Den som går emot henne kan råka illa ut.

Hon är just den begåvade kodare eller UX-designer i ditt team som ledningen älskar men som alla andra är rätt trötta på. Eller så är hon entreprenörsgeniet med en miljon idéer som alla är rätt.

– Targaryen-medarbetare har en inneboende tro att de är begåvade, har rätt och kommer att lyckas, säger Erica Denner som är HR-ansvarig på Kazoo.

– När de har rätt så har de rätt, men när det kommer till affärer så behöver intressenter mer än bara förtroende för att styra stora företagsbeslut.

Det bästa sättet att hantera talangfulla men envisa personer är att börja med att ge erkännande för allt som de gör som är bra, föreslår Amy Gallo som skriver i Harvard Business Review och författare till en guide om hur man hanterar konflikter.

Sedan måste man identifiera vad personen försöker uppnå – exempelvis att ena alla kungadömen under sig eller att helt skriva om användargränssnittet för tredje gången – och sedan ha en diplomatiskt hjälpa personen att nå det.

– Du vill inte hamna i strid med någon så skrämmande och mäktig för du kommer att förlora, säger Amy Gallo.

– I stället måste du få den personen att känna det som att ni står på samma sida och utkämpar samma strid mot samma fiender. När du väl har personens uppmärksamhet kan du förklara att det kan vara enklare att nå målen om man spelar sjyst.

Med andra ord visa att man visserligen kan nå resultat genom att låta drakarna bränna folk men inte nödvändigtvis de resultat som man vill nå.

3. Hemligheter och skvaller

Lord Varys.
Lord Varys.

Han är den som bevarar hemligheter. Han vet allt för att han har spioner överallt och ändå föredrar han att dölja sig i skuggorna och manipulerar informationsströmmen så att hans vänner håller sig lojala och hans fiender hamnar i obalans.

Ditt kontorsskvaller kanske inte är fullt så vilseledande som Lord Varys, också kallad Master of Whisperers, men det kan ändå vara skadligt. En brittisk studie från Universitetet i Salford visar att personer som skvallrar på arbetsplatsen är mer cyniska när det gäller sitt jobb och också mindre produktiva.

Samtidigt kan skvaller också vara positivt om det används för att samla och sprida information enligt Amy Gallo – och till sist försöker också Lord Varys använda sina krafter till att ena de sju kungadömena under en välvillig härskare.

Men när skvallret används för att underminera och frysa ut kolleger är det bara av ondo. Det slår också tillbaka mot den som delar informationen.

– Folk tror att de verkar ha makt om de delar hemligheter, men det får dem bara att verka småaktiga. De ses som mindre pålitliga, mindre effektiva och mindre troliga att befordras eller få lönehöjningar, säger Amy Gallo.

4. Kniven i ryggen ­– förrädaren

Littlefinger.
Littlefinger.

Han är din allierade. När han fått det han behöver får du ägna resten av din tid åt att försöka dra ut dolken av valyriskt stål som sitter mellan dina skulderblad.

Alla har troligen stött på en Petyr Baelish, också känd som Littlefinger, någon gång under sin karriär. Han får dig att anförtro dig, uppmuntrar dig att säga vad du tycker på ett möte och sedan vänder han sig mot dig inför chefen.

Ett sätt att identifiera potentiella Littlefingers är att titta på vilka andra vänner de har råder Bruce Craven. Om det verkar som om du är den enda som de bygger relation med så är det ett tecken på att du ska hålla dig undan.

Rygghuggarkollegan är en av de mer utmanande personlighetstyperna att hantera eftersom han ofta belönas med mer makt för sitt förräderi, konstaterar Amy Gallo.

För att komma undan behöver du hitta andra kolleger som ställer upp för dig när han förråder dig.

– Men det gäller att du hittar starka allierade för så snart du vänder dig emot honom hittar han någon annan att ansluta sig till.

5. Den lågmälda talangen

Samwell Tarly.
Samwell Tarly.

Bokälskande och tafatt, smart men utan självförtroende. Samwell Tarly är den som bidrar med det huset Stark behöver mest av allt – information om hur man besegrar övernaturliga fiender. Trots att han är omgiven av grymma krigare så är det den milde Samwell som faktiskt lyckas döda en White Walker.

– Nästan all informationsteknik har tagits fram av sådana som Samwell Tarly. Utan deras ansträngningar skulle många företag falla sönder, säger Mike Meikle, vd på Securehim.

Att lyckas få ut den här sortens människor ur deras bekväma anonymitet är inte enkelt erkänner han. Men en bra början kan vara att låta dem visa upp vad de kan genom att göra dem till teamledare, låta dem visa att en idé är genomförbar genom ett så kallat proof-of concept eller låta dem representera it-avdelningen i olika kommittéer föreslår han.

– Men se till att hålla dem borta från sådana som Joffrey, Lord Varys och Littlefinger. De är inte tillräckligt bra på företagspolitik för att överleva sådana möten.

6. Betalar för lojalitet

Cersei.
Cersei.

Cersei – dotter till Tywin och mamma till Joffrey – har ett enda kall och det är att huset Lannister ska behålla makten oavsett vad det kostar. Och då handlar det just om vad det kostar – för hon använder reda transaktioner för att få som hon vill.

Cersei saknar sociala färdigheter så hon har svårt att få lojala följare på det sättet, i stället betalar hon för lojalitet när det behövs, konstaterar Bruce Craven.

Exempelvis gör hon upp med Iron Bank of Braavos när hon behöver pengar till sitt bankrutta kungadöme och hyr in legosoldater från Essos för att kriga åt henne.

– Hon har lärt sig av sin far att makt är en vara som inte kan delas. Hon tror att hon ska bli förrådd så hon vill förråda först.

Men en ledare som, likt Cersei, använder sig av transaktioner för att få som de vill är så fokuserade på att lösa sina omedelbara problem att de ofta missar de stora hoten borta vid horisonten. Det må vara en armé med odöda på väg mot gränsen i norr eller ett teknikparadigm som kan göra deras företag helt irrelevant.

– Cersei tänker ”först så dödar jag alla som hotar mig och sedan tänker jag på de andra sakerna. När vi rapporterar till chefer som har det farliga synsättet så måste vi använda vår emotionella kompetens och försöka att bättre förstå kontexten i situationer som kan leda till vår undergång och hela tiden fortsätta att lära nytt, säger Bruce Craven.

7. Den skickliga strategen

Tyrion Lannister
Tyrion Lannister.

Han är smartast i rummet och ändå blir han förbisedd. Från att ha setts som nedsupen och galen så avslöjar han sig som en briljant strateg.

Att ha en rådgivare som Tyrion Lannister som andreman är smart för cio:er och andra i ledningen.

Efter att Tyrion konfronterat Joffrey en gång för mycket, och också anklagats för hans mord, undkom han döden genom att fly. Han kom till Daenarys Targaryen, en oerfaren ledare med stora ambitioner som behövde vägledning.

– Det är som Snapchat. Någon startar ett företag och är framgångsrik men vet inte hur det är att vara vd. Det är då någon som Tyrion kliver in, säger Elizabeth Becker.

Visserligen tog det ett tag innan Tyrion vann Daenarys förtroende men han lyssnade på hennes idéer och lyckades översätta hennes vision till en genomförbar plan.

8. Den som ropar på vargen

Ned Stark
Ned Stark.

Ja, du har hört det men vintern är på väg – ”winter is coming”.

Eddard ”Ned” Stark försökte få de sju kungadömena att förbereda sig för de mörka tider som väntade. Men vädret var fortfarande härligt och alla var alltför upptagna med att slåss om Järntronen för att oroa sig för White Walkers.

– Varje it-säkerhetsproffs är Ned Stark, säger Mike Meikle.

– De varnar för undergången, men ingen bryr sig om dem förrän draken står vid dörren. Och dessutom har många av dem skägg, precis som skådespelaren Sean Bean.

Samtidigt kan de ständiga varningarna bli tröttsamma tycker Amy Gallo.

– Ett skäl till att personer som Ned ignoreras är att de säger samma sak gång på gång. Gör man det slutar folk att lyssna.

Men är du hans chef så måste du lyssna på varningen och gå vidare till en seriös debatt.

– Du måste säga ”jag vet att Ned säger det hela tiden –men kanske har han rätt?” Om vintern är på väg vad skulle vi kunna göra annorlunda? Om vintern inte kommer vad gör vi då? Annars väljer folk sida och den som får mest makt vinner, säger hon.

Läs också: 
Så blir du en bra ledare – enligt Microsofts vd
Nu ska digitala stjärnor preppas för bolagsstyrelser