I ett gemensamt projekt har Ericsson, Telia, Carmenta och Einride visat hur 5g med tillhörande uppkopplade tjänster och ekosystem kan möjliggöra fjärrstyrning av förarlösa lastbilstransporter.

Projektet, som går under namnet Connected Automated Truck och är en av fem finalister till utmärkelsen Årets digitala projekt vid CIO Awards, har Ericsson som projektägare och var ursprungligen tänkt att bestå av några enkla tester. Rätt snabbt omvandlades dock det hela till en rejäl satsning.

– För Ericsson är det en stor omställning i att gå från att nästan bara ha mobiloperatörer som kunder till att ha fordonstillverkare och andra transportoperatörer som kunder. Det här är banbrytande, säger Stefan Myhrberg, projektledare för projektet, och som till vardags driver affärsutveckling och innovation på Ericssons enhet för uppkopplade fordon.

Körde på allmän väg

Connected Automated Truck har de senaste åren genomfört många olika demonstrationer – bland annat på testbanan Asta Zero utanför Borås, på mobilmässan i Barcelona och vid Ericssons anläggning i Kista. Tillsammans med fraktföretaget DB Schenker i Jönköping körde Einride sin lastbil T-pod för första gången på allmän väg – något som fick enormt stort genomslag i media.

– Rent tekniskt har detta projekt varit på toppen av både Ericssons och Einrides förmåga, men vi har även haft många administrativa utmaningar längs vägen, både när det gäller frekvenstillstånd och tillstånd för att genomföra förarlösa testkörningar, säger Stefan Myhrberg.

Tester har visat att enstaka fordon kan fjärrstyras via rätt injusterad 4g/LTE, men att 5g kommer behövas för större fordonsflottor. 5g-tekniken, med hög kapacitet och låg fördröjning, kommer att vara en central byggsten i framtidens transportsystem. Enligt Einride kan T-pod och andra autonoma transportsystem på sikt ersätta mer än 60 procent av dagens godstransporter med konkurrenskraftiga och hållbara alternativ.

Enorm potential

– Potentialen för att effektivisera godstransporter med hjälp av elektriska automatiserade fordon och transportsystemlösningar är enorm vad gäller minskade utsläpp, ökad säkerhet och affärspotential, säger Stefan Myhrberg.

Även om det aktuella samarbetsprojektet nu är slutfört så har Ericsson initierat nya projekt tillsammans med såväl Telia som Einride och andra tillverkare av förarlösa fordon. Tillsammans bidrar dessa projekt till utvecklingen av 5g och Ericsson Connected Traffic Tower – ett slags kontrollrum för att hantera uppkopplade fordon. Samtidigt har Einride fortsatt att teckna nya kontrakt med ytterligare kunder. Förutom DB Schenker står numera bland annat livsmedelskedjan Lidl och havredryckstillverkaren Oatly på kundlistan.

På CIO Awards den 14 december utser vi Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury bestående av tidigare vinnare, forskare och experter. Var med och heja fram vinnarna därifrån du befinner dig.

Läs också: Mobildata visar svenskarnas resmönster under pandemin