Vad står högst upp på din att-göra-lista?

– Högst upp på min lista står alltid samma sak. Att skapa värde för våra kunder, tätt följt av att ha kul på jobbet med mina kollegor. Men lite mer konkret handlar årets lite större initiativ om att: För det första digitalisera och automatisera vår onboardingprocess för nya kunder. Vi vill att det ska vara ännu enklare att bli kund hos oss. Men likt banker behöver vi göra en hel del kontroller (KYC) som idag har för många manuella steg. Här kan vi bli bättre.

– För det andra fortsätter vi arbetet med vårt initiativ inom P27, bankernas nya gemensamma betalningsinfrastruktur för Norden, där vi möjliggör en modern och snabb hantering av betalfiler för våra lönekunder. Ett arbete där vi ligger mycket långt fram. För det tredje – säkerhet. Vi har ett stort fokus på säkerhet och fortsätter investera för att skapa en trygghet för våra kunder och deras data och oss själva.

Någon teknik som du håller ögonen på lite extra? 

– I vår bransch hanterar vi stora mängder data om våra kunder. Det är en förutsättning för att kunna utföra våra tjänster. Vi har jobbat mycket med att digitalisera våra flöden och att automatisera – ett område där vi ligger i den absoluta framkanten på marknaden. Det gör att vi kan leverera mer värde till våra kunder till en lägre kostnad. Här kommer AI-tekniker som Chat GPT in som ett naturligt nästa steg, en teknologi som har stor potential att skapa värde i en rådgivningsbransch som vår.

Vilken är din största utmaning just nu? 

– Som så många andra skulle jag nog säga att säkerhetsområdet och compliance är det som kräver ett konstant fokus. Vi ligger långt fram och det är viktigt att vi investerar rätt så att vi fortsätter hålla den höga nivå som vi gör. Det är en hörnsten i vår trovärdighet på marknaden.

 Vad ser du särskilt fram emot under året?

– Jag tycker det ska bli otroligt kul att jobba med våra strategiska innovationer i år, där AI-området kommer få ta mer utrymme. Jag är säker på att det är vårt nästa stora paradigmskifte.

Fakta

Aspia är en affärspartner inom redovisning, HR och lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning. Företaget har 1 200 anställda och har kontor över hela Sverige och i Norge, Finland och Danmark.