Vad står högst upp på din att-göra-lista?
– Högst upp på min lista står tyvärr kostnadsbesparingar och effektiviseringar. Som leverantör till restauranger har det varit en tuff tid för både våra kunder och oss, både under covid men även nu med konjunkturen. För att kunna fortsätta erbjuda våra kunder hög kvalitet till bra pris gör jag allt jag kan för att hålla nere alla kostnader kopplat till it, både drift och utveckling. Självklart driver vi utvecklingsprojekt, men det är endast de med väldigt tydlig lönsamhet.

Någon teknik som du håller ögonen på lite extra?
– Hela fältet inom AI, med GPT4 och bildgenerering som exempel. Vi använder redan Chat GPT i vår ledningsgrupp som ett bollplank under diskussioner, vilket har ökat vår effektivitet i att fatta beslut i möten med cirka 60 procent, och liknande AI rullas just nu ut i våra kontorsverktyg vilket kommer gynna oss på bred front.

– Det vi jobbar på mest är att hitta pragmatiska och innovativa sätt att använda dessa tekniker till vår fördel. Jag står fast vid att det alltid är det bolag som är bäst att anpassa sig till förändring som kommer stå segrande på marknaden, och där måste jag säga att vårt bolag garanterat är marknadsledande.

Vilken är din största utmaning just nu?
– Min största utmaning är att hålla ihop skeppet; att se till att hela besättningen är på däck med rätt förutsättningar, samtidigt som vi försöker navigera mitt i en storm. Vår förhoppning är att vi med hjälp av transparens och hårt jobb tar oss igenom det här starkare, tillsammans med våra kunder.

Vad ser du särskilt fram emot under närmaste året?
– Jag ser mest fram emot att sitta på en picknick ute i solen med en riktigt god sushi eller en mochi. Jobba är otroligt kul, men vi gör det ju för att tillsammans driva ett samhälle vi vill leva i, och efter allt detta väder ser jag verkligen fram emot att äta gott och umgås med nära och kära.

Fakta

Nordward är en sammanslutning av fyra företag i Sverige, Danmark och Norge som tillsammans utgör den ledande leverantören av färsk fisk, skaldjur och asiatiska livsmedelsprodukter till restauranger och butiker i hela Skandinavien. Organisationen har 290 anställda på sex platser med en årlig försäljning på en miljard kronor.