För en månad sedan, den 1 mars, tillträdde Ann-Charlotte Arnshav som cio på Atea Sverige och hon ingår också i den svenska ledningsgruppen.

I hennes roll ingår också att driva Ateas totala digitaliseringsresa – bland annat försäljnings- och marknadslösningar, Ateas interna och externa webbplatser, Data Plattform, User Expericence och e-commerce inom hela Atea-koncernen.

Ann-Charlotte Arnshav har mer än 20 års erfarenhet från olika it-roller, de flesta på stora globala företag, Hon har jobbat både i privat och offentlig sektor och i olika branscher som luftfart, hälsa, medicin, detaljhandel, finansiella tjänster och kommunala verksamheter.

Senast var hon ansvarig för service operations på Proact och innan dess var hon it-direktör och chef för Global IT Shared Service Center på låsföretaget Assa Abloy.

Ann-Charlotte Arnshav säger i en kommentar att hon ser fram accelerera Ateas transformationsresa inom digital infrastruktur och hållbara it-tjänster.

– Oavsett bransch är kundernas fortsatta behov av digitalisering påtaglig. Ateas roll och ansvar i både Sverige och Norden kommer bara bli ännu viktigare, oavsett om det handlar om att stötta kunderna med hård- och mjukvara, strömlinjeformad e-handel, datadrivna innovationer eller säkrare it-lösningar med hållbarhet i fokus.