Vad står högst upp på din att-göra-lista?
– Vi arbetar med transformation av vår verksamhet där tidningsbuden ska bli världens bästa paketdistributörer, detta kräver mycket arbete inte minst med att säkerställa att vi har allt digitalt stöd som behövs och att vår techplattform kan hantera de volatila volymerna vid exempelvis black Friday inom e-handeln samt att vi kan skala inför den tillväxt vi står inför. Utöver det så arbetar vi just nu med en returtjänst som släpps snart, och arbete med våra data och våra kundresor står alltid högt upp på vår att-göra-lista.

Någon teknik som du håller ögonen på lite extra?
– Just nu tittar vi på hur vi kan få in AI i våra prognoser och i beräkning av leveranstid samt att vi testar Github Copilot. Annars så är Chat GPT väldigt intressant att hålla koll på och jag tycker även att det vore intressant att få göra något med augmented reality framöver.

Vilken är din största utmaning just nu?
– Vi dubblerade antalet anställda på Early Bird förra året och håller fortfarande på att sätta arbetssätt och processer. Samtidigt hade jag gärna sett att vi skalat upp vårt utvecklingsteam ännu mer för att få en högre utvecklingstakt och kunna göra ännu fler saker parallellt.

Vad ser du särskilt fram emot under närmaste året?
– Just nu håller vi på och rekryterar så jag ser väldigt mycket fram emot våra nya kollegor. Utöver det så är jag väldigt spänd på hur våra nya tjänster tas emot och sen har vi inte mindre än tre spännande projekt som vi arbetar med – men de ka jag inte berätta så mycket om. Det blir helt klart ett spännande år!

Fakta

Företaget Early Bird ägs av ett antal svenska mediehus och hette fram till 2022 MTD, vilket står för morgontidig distribution. Early Bird levererar det du beställt online till din dörr eller postlåda och plockar upp utskick. Idén till det hela grundar sig i tidningsbudens arbete där företaget använder sig av möjligheten att leverera paket i samband med att morgontidningen körs ut till Sveriges postlådor. Totalt arbetar drygt 6 000 personer i nätverket och runt 60 centralt på Early Bird.